Kako da najlakše prepoznate pokvareno jaje? Trik koji ćete stalno primenjivati

Izvor: B92, 10.Dec.2023, 14:10

Kako da najlakše prepoznate pokvareno jaje? Trik koji ćete stalno primenjivati

Pokvarena jaja su veoma opasna po zdravlje, stoga je veoma važno proveriti njihovu svežinu pre upotrebe.

Nutricionistkinja Nataša Đukić podelila je sa svojim pratiocima trik uz pomoć kojeg ćete lako znati da li je jaje još uvek za upotrebu.

"Ako niste sigurni da li su jaja koja ste kupili sveža, stavite ih u čašu punu hladne vode. U slučaju da padnu na dno, ona su sveža, a ako plutaju, to je znak da bi trebalo da ih bacite", ističe nutricionistkinja. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Postoji još nekoliko načina provere, a to je da uzmete plići tanjir i na njega stavite sveže jaje. Ako vidite da vam belance klizi po njemu, a i žumance nije kompaktano, nemojte da ga koristite.

Pokvareno jaje ne zove se mućak za džabe. Kada mućkate jaje ono ispušta zvuk i tako možete da proverite da li je pokvareno.

Svima je poznat miris, tj. smrad pokvarenog jajeta. Ako osetite sumpurast i jak smrad kada otvorite jaje, to je sguran znak da je jaje pokvareno i da ga treba baciti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Kako da najlakše prepoznate pokvareno jaje?

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Dec.2023, 12:21

Pokvarena jaja su veoma opasna po zdravlje, stoga je veoma važno provjeriti njihovu svježinu prije upotrebe.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.