Kako da je postignete staklenu kožu – stvar nije u količini proizvoda, već u načinu nanošenja

Izvor: B92, 13.Maj.2023, 10:48

Kako da je postignete "staklenu" kožu – stvar nije u količini proizvoda, već u načinu nanošenja

Za postizanje ovakvog izgleda lica bitna je pravilna upotreba hajlajtera i proizvoda koji reflektuju svetlost, kako bi koža "sijala" kao da je staklena.

Pre samog šminkanja, neophodno je napomenuti da kožu treba negovati i pod tim podrazumeva se da koristite preparate koje ne isušuju kožu. Takođe su preporučljivi pilinzi i maske bez kiselina, kao i hidrantne kreme.

Kada krenete sa šminkanjem i dobijanjem "stakle" kože valja reći da nije stvar u količini hajlejtera >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već kako i gde ga stavljate:

"Jedna od najvećih grešaka koje ljudi čine misleći da će postići taj izgled je da samo trebaju primeniti više proizvoda. To nije slučaj. Umesto toga, usredsredite se na mesto gde stavljate highlighter. Radi se o pametnom pronalaženju onih tačaka na vašem licu koje taj efekat postižu. To je ono što stvara iluziju vrlo sjajnog završnog sloja, dok vaše lice izgleda prirodno", kaže stručnjak Volf i dodaje:

"Sednite ispod dobrog svetla i utvrdite na koje delove lica svetlo udara. Učinite to uz pomoć vaše hidratantne kreme, jer će tako vaša koža biti malo vlažnija i reflektirajuća, što olakšava vežbanje", kaže Volf.

Na tim mestima nanesite hajlater, ali naravno, ne treba preterivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.