Kako da izaberete pravu frizuru

Izvor: Vesti-online.com, 14.Sep.2010, 09:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako da izaberete "pravu" frizuru

Nije uvek lako izabrati savršenu frizuru. Da biste bili zadovoljni, morate mnogo toga uzeti u obzir, od oblika lica, do toga da li imate vremena za često feniranje.

Ako imate ovalno lice, možete se smatrati srećnicom, jer ovom tipu lica odgovaraju gotovo sve frizure. Ipak, lepotu crta lica u ovom slučaju najbolje ističe stepenasto šišana kosa.

U zavisnosti od toga koji deo lica želite da istaknete, kosa može biti šišana stepenasto već od šiški, ili od visine >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << jagodica ili brade.

Ako imate okruglo lice, kosa bi trebalo da bude srednje dužine, najbolje do ramena, jer takvo šišanje vizuelno izdužuje lice. Šiške nisu pravi izbor za vas, kao ni izrazito stepenasta kosa.

Ako želite da naglasite volumen, stepenasto bi trebalo da budu ošišani samo gornji slojevi kose, dok donji sloj treba da bude šišan ravno. Vizuelno ćete izdužiti lice i ako su prednji pramenovi duži od ostatka kose.

Četvrtasto lice zahteva šišanje koje će ublažiti oštre crte. Ne bi trebalo da birate sasvim kratke frizure, osobama sa ovakvim oblikom lica najbolje pristaje dužina koja pokriva liniju vilične kosti.

Ukoliko imate duguljasto lice, kosa bi trebalo da bude šišana simetrično, a idealna dužina za vas je do ispod uha. Ako volite šiške - samo napred, pošto ćete tako vizuelno "skratiti" lice.

Osobama sa trouglastim licem najbolje pristaju frizure sa šiškama. Kosa bi trebalo da bude stepenasto ošišana, ali tako da pramenovi počinju od visine brade, tako da kosa u nivou brade ima veći volumen.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.