Kako belim čarapama vratiti prvobitnu boju

Izvor: UspešnaŽena.com, 28.Jan.2015, 16:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kako belim čarapama vratiti prvobitnu boju

Bele čarape naravno izgledaju veoma atraktivno samo dok su nove. Posle nekoliko nošenja i pranja, njihov spoljašni izgled više nije toliko privlačan. Postoji jedna izreka: «Bilo koja bela čarapa vremenom će postati crna».

Da ne biste proveravali ovu izreku, perite bele čarape i druge bele stvari češće nego šareni veš. Bele čarape treba prati posle svakog nošenja. Pre pranja obavezno izvrnite naopačke, tako da se  prljavština brže oprosti od čarape.

Nekoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu UspešnaŽena.com << korisnih saveta kako oprati prljave bele čarape:

2. Limun – staro provereno sredstvo za pranje belih čarapa. Sok limuna naširoko se koristi za za uklanjanja fleka, ne samo sa belih čarape, već i različitih pamučnih tkanina svetlih boja. Deluje kao izbeljivač, koji pomaže tkanini da vrati prvobitnu belinu na prirodni način.

Možete staviti čarape u lavor, zaliti toplom vodom (ne vrućom!) i dodati sok od polovine ili jednog limuna. Ostaviti na sat vremena da odstoji. Posle oprati ručno ili u mašini za pranje veša.

Ako su vaše čarape jako prljave, i procedura potapanja u limunovu vodu ne pomaže, onda možete iscediti sok tog istog limuna direktno na fleku i malo utrljati. Nakon toga staviti na  pranje zajedno sa drugim svetlim stvarima.

(Još bez glasova)

Loading...

Nastavak na UspešnaŽena.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta UspešnaŽena.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta UspešnaŽena.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.