Kafa topi kilograme, ALI SAMO ako se pije u ovim količinama

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Feb.2024, 23:38

Kafa topi kilograme, ALI SAMO ako se pije u ovim količinama

Kafa se nalazi u skoro svačijoj svakodnevnici, ali retko ko zna koje ona sve pozitivne efekte na telo može da ima.

Ispijanje ovog napitka, pogotovo u jutarnjim časovima, predstavlja naviku mnogih.

Bliznakinje i nutricionistkinje Tami Lakatos Šejms i Lizi Lakatos otkrivaju koji pozitivni benefit organizam može imati posle konzumiranja kafe, ali samo pod određenim uslovima.

Prema Harvardskoj studiji četiri šoljice obične crne kafe dnevno mogu da smanje telesnu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << masnoću za oko 4 posto. Istraživanje je sprovedeno tokom 24 nedelje, gde je 126 odraslih osoba sa prekomernom težinom, konzumiralo četiri šoljice napitka sličnog kafi ili četiri šoljice obične kafe. Naučnici su otkrili da su četiri šoljice kafe dnevno povezane sa gubitkom masnog tkiva.

Nutricionistkinje predlažu doze koje variraju od 200 do 400 mg kofeina svakog dana, u zavisnosti od veličine i težine tela. To je otprilike dve do pet šoljica. Ipak, treba imati na umu šta se dodaje u kafu.

A post shared by ☕️ Coffee (@coffee)

- Dodavanjem punomasnog mleka ili šećera u kafu možete brzo da nadoknadite sve kalorije koje ste potrošili - objasnile su dijetetičarke za Eat This Not That.

Spomenule su i istraživanje koje je pokazalo da ispijanje šoljice kafe dnevno može da pomogne pri mršavljenju, ali ako se doda kašičica šećera, to poništava svu korist. Takođe, objasnile su kako kafa zapravo doprinosi mršavljenju.

- Kafa sadrži kofein koji ima termogene učinke i može da ubrza metabolizam, pomažući vam da sagorite više kalorija. Neke studije su pokazale da može pomoći da se smanji BMI, telesna težina i telesna masnoća. Takođe, može da obuzda apetit i da smanji glad - izjavile su.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.