Kada se vraćate iz kupovine ili sa posla: Da ne prenesete virus u svoj dom, ovo morate da uradite!

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Apr.2020, 16:34

Kada se vraćate iz kupovine ili sa posla: Da ne prenesete virus u svoj dom, ovo morate da uradite!

Ključno.

Ukoliko ste bili napolju: u gradu, prodavnici, apoteci, na poslu ili gradskom prevozu, savetujemo vam da uradite sledeće:

Na javnim mestima obavezno nosite hirurške rukavice i masku. U nedostatku istog, nosite zimske rukavice i maramu preko nosa i usta.

Izbegavajte kontakte (rukovanje, grljenje) i naslanjanje na bilo koju površinu. Izbegavajte sedanje u gradskom prevozu.

 Tek kada uradite ovo, možete da pozdravite ukućane.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<
Napomena: Dok traje virus, preporuka je da svi ukućani imaju svoj peškir za ruke i lice koji će se na kraju dana menjati.

Pribor za jelo mora da se dobro opere i sterilizuje.

Stvari koje donosite iz prodavnica moraju da se pažljivo unesu u kuću. Na primer, namirnice poput jogurta, mleka, flaše soka moraju da se operu pre nego se stave u frižider.

Vodite računa o higijeni, ona je pola zdravlja.

Ljudski faktor je vrlo važan u suzbijanju virusa. Tokom ovih dana dok traje pandemija svuda u svetu, kao i u u Srbiji, se povećavava broj zaraženih, neophodno je pridržavati se ovih mera kakko bismo što manje ugrozili sebe i druge oko nas. Hvala.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.