Kada DUŠA napusti telo, ZAVISNOST OSTAJE! Ovo je POROK koji ne prestaje ni u ZAGROBNOM ŽIVOTU, postoji samo jedan LEK

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Sep.2023, 03:12

Kada DUŠA napusti telo, ZAVISNOST OSTAJE! Ovo je POROK koji ne prestaje ni u ZAGROBNOM ŽIVOTU, postoji samo jedan "LEK"

Sveštenici upozoravaju da ovo potiče iz iskrivljenosti osnovnih moralnih vrednosti u današnjem društvu

Zavisnosti koje ne uključuju supstancu često se nazivaju "toksikomanije bez droga", a sa drugim zavisnostima ih povezuje isti tip ličnosti, odnosno njihova patološka struktura.

Ove osobe su nesposobne da odlože zadovoljstvo i impulsivno moraju da dođu do željenog cilja.

Za razvoj patološkog kockanja kao zavisnosti pogoduje i samo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << društvo kao i era modernog doba u kojoj je glavni imperativ postalo materijalno bogatstvo. Današnjica nam omogućuje da učestvujemo u bogatom prividnom svetu bogatstva, a samim tim osoba zamenjuje i gubi adekvatnu sliku o istinskim čovekovim potrebama. Sa hrišćanskog aspekta svaka vrsta kockanja, od igara na sreću do klađenja predstavlja greh.

Neke od karakteristika kockarskog ponašanja su: sebičnost, egocentričnost, obmanjivanje, laž, krađa, agresivnost, impulsivnost, nepoštovanje autoriteta, izbegavanje obaveza, tvrdoglavost, neadekvatno izražavanje emocija, izolacija (povlačenje) i mnoge druge.

Sveštenik Srba navodi: - Igre na sreću ili kocka jesu greh i treba ga ispovediti. U principu, kao pojam ili ideja, kocka je sasvim suprotna naporu, strpljenju, radu i svemu što se oduvek smatralo zdravim i normalnim. Jer, u suštini kocka je sanjarenje o nekakvoj sreći i maštanje o tome kako bi bilo kad bi bilo… Ona u nekom, veoma malom procentu, vodi iz teškog stanja u samo trenutno malo bolje, ali zato u veoma velikom procentu vodi iz lošeg u još gore. Dok zanemarljivih nekoliko mogu da se – samo trenutno obraduju, neuporedivo veći broj ljudi pada iz blata u kaljugu. Oni koji učestvuju u bilo kojoj vrsti kocke i sami doprinose svom a i tuđem osiromašenju i očaju. I onaj koji dobije na kocki – ustvari gubi, dok njegov brat u Hristu, Arhimandrit Mihailo Biković dodaje:

- Na kocku možemo gledati iz više uglova, ali ja bih se zadržao na uglu gledanja na kocku, kao oblik zavisnosti. Gde je glavni problem kod svake zavisnosti? Čovek, dok je u telu, na ovaj ili onaj način može da udovoljava nekoj od zavisnosti, jer ima telo. Postavlja se pitanje, šta će biti onog trenutka kada napusti telo i ne može više da udovoljava svojoj zavisnosti, jer nema više tela. Tada nastaje muka koju bi i ovde na zemlji imao prilikom oslobađanja od zavisnosti, ali bi posle određenog vremena mogao da bude slobodan nakon pretrpljenih kriza. Kada napusti telo, psihička zavisnost ostaje, ali nema čime da je zadovolji i nastaje ista ona kriza kao i dok je bio u telu, samo što ovde nema prolaska krize i muke nego se nastavlja kroz večnost!

Nastavak na SrbijaDanas.com...


Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.