Kačamak sa slaninom i čvarcima

Izvor: B92, 20.Sep.2021, 08:26

Kačamak sa slaninom i čvarcima

Mami da ga odmah pojedete.

Potrebno je:

kukuruzno brašno 1,5 lonče /od 200 g lonče/

500 ml vode

soli

50 g suve slanine

2 kašike čvaraka

2 kašike kajmaka ili kisele pavlake

100 g tvrđeg sira

Priprema:

Sipajte vodu u šerpu, pa posolite. Kad provri dodajte brašno mešajte, malo brže i smanjite vatru. Peći /kuvati/ kačamak oko 5 min. Skloniti sa vatre.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
U tiganj naseckati slaninu da se istopi onako da krcka reš. Povaditi slaninu, pa u masnoću ubacite čvarke da se dobro zagreju pazeći da ne izgore. Skloniti sa šporeta. U činiju na dno staviti malo sira i kajmaka, pa pomoću varjače i viljuške skidati kačamak.

Staviti malo čvaraka i slaninice pržene. U sredinu dodati opet sir, kajmak, slaninicu i čvarke. Dopuniti kačamakom i odozgo namrviti sir dodati kajmak ili pavlaku, čvarkei slaninicu. Istresti ostatak masnoće preko kačamaka. Već mi ide voda na usta.

Kako je ovo dobro! Mami da ga poklopate. Da, znali su naši stari šta je dobro...

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.