KRIŠOM KOD PLASTIČARA: Sve više muškaraca iz Srbiji ide POD NOŽ, a OVO najčešće operišu! Da li samo zbog LEPOTE ili...?

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Maj.2018, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KRIŠOM KOD PLASTIČARA: Sve više muškaraca iz Srbiji ide POD NOŽ, a OVO najčešće operišu! Da li samo zbog LEPOTE ili...?

Poslednjih nekoliko godina situacija se promenila.

Kako u svetu tako i u Srbiji do nedavno je važilo mišljenje da estetskim zahvatima mnogo više podležu žene, međutim u poslednjih nekoliko godina situacija se drastično promenila. Ukoliko ste i vi mislili da samo žene posećuju estestke hirurge, prevarili ste se!

Interesovanje za estetsku hirurgiju u Srbiji raste, a jedan od pokazatelja je činjenica da se sve više pripadnika jačeg pola odlučuje za estetsku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << korekciju, iako važi da se na ovaj potez odlučuju isključivo žene. Da li zbog ekonomske krize u kojoj kad zađu u srednje godine, ne mogu sebi da priušte neki skupocen motor ili automobil, ili zbog toga što je i njima lep izgled postao imperativ, nismo sigurni, ali činjenica je da statistički podaci govore da je danas svaki četvrti pacijent u klinikama za estetsku hirurgiju, zapravo, muškog roda.

Dakle, pripadnici jačeg pola su otkrili svoje slabe tačke i svoju spremnost da zbog dobrog izgleda posegnu za invazivnim rešenjem.

Da li oni to čine zbog žena? Ili samo zato da se reše kompleksa i da se bolje osećaju?

Portal "SrbijaDanas" je zanimljive odgovore pronašao kod jednog od najcenjenijih estetskih hirurga u Srbiji, koji je sa više od 22 godina prakse za sobom ostavio više hiljada uspešno odrađenih operacija, doktora Dragana Milivojevića.

Davne 1994. je proglašen za najboljeg diplomiranog studenta medicine u Srbiji. Danas je jedan od najcenjenijih plastičnih hirurga, sa više od 22 godine prakse, više hiljada uspešnih operacija, srećnih i zadovoljnih pacijenata, koji novim operacijama ukazuju poverenje njegovim spretnim rukama i vrhunskom talentu.

- Uz dugogodišnje iskustvo koje imam iza sebe, mogu slobodno da kažem da se slažem i podržavam činjenicu da je sve više pripadnika muškog pola koji se opredeljuje i podvrgava estetskim i estetsko - hirurškim procedurama. I sam sam u svojoj praksi svedok pomenutog trenda, a takođe i sam koristim određene procedure. Na osnovu podataka, ali i ličnog iskustva mogu da kažem da je trend porasta muškaraca koji se opredeljuju za razne estetske korekcije iz meseca u mesec sve veći - rekao je doktor Milivojević.

- Naravno da je i danas poprilično veći broj žena koje se podvrgavaju estetskim korekcijama i ulepšavanju, ali je svakako sve veće interesovanje muškaraca za ovakve poduhvate.

- Kako žene, tako i muškarci se podvrgavaju raznim procedurama.

Kako onim manje invazivnim:

- Laserska fotopodmladjivanja (najbezbedniji i najuspešniji metod za podmladjivanje i korekciju kože. Uklanja izumrli gornji sloj kože, bore, fleke, kapilare, ožiljke od akni, proširene pore i druge nezeljene promena na koži),

- Tretmani Botoksom,

- PRP tretman (terapija pomlađivanja matičnim ćelijama je metoda pri kojoj lekar upotrebljava minimalnu količinu vaše krvi za pomlađivanje kože)

Takođe, neretke su i one i one invazivnije estetsko hirurške procedure:

- Liposukcija (ovaj tretman podrazumeva sukciju odnosno, isisavanje masnog tkiva i naslaga sa određenih delova tela kako bi se ono preoblikovalo i dovelo do željenog oblika.)

- Korekcije nosa,

- Fejs lifting (zatezanje lica i vrata),

- Presadjivanje kose.

Razlozi su kao i kod žena najčešće radi sopstvene nege i brige o sebi, svom izgledu kao i to da se osećaju sigurnije, a neretko mogu biti i radi dopadanja svom partneru.

- Muškarci kao pacijenti su manje zahvalni nego žene iz razloga što nisu najčešće u potpunosti sigurni šta bi radili. Međutim, često zahtevaju da se "ne vidi" promena koju su na sebi uraili. Ali i pored toga, ne može se reći da su nezahvalni jer neopisiva je njihova sreća i zahvalnost kada postanu svesni da je to što su dobili upravo ono što su i želeli - zaključuje naš sagovornik.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.