KREMA SA ZAŠTITNIM FAKTOROM je obavezna i tokom zime iz OVA 4 RAZLOGA!

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2020, 23:01

KREMA SA ZAŠTITNIM FAKTOROM je obavezna i tokom zime iz OVA 4 RAZLOGA!

Evo zašto je krema za zaštitu od sunca neophodna i tokom hladnih dana.

Nanošenje hidratantne kreme i potom krema za zaštitu od sunca trebalo bi da postane vaša dnevna rutina bez obzira na godišnje doba, a stručnjaci su objasnili zašto je to tako.

Ima smisla namazati se kremom za sunčanje kad napuštate dom tokom letnih meseci jer je sunce tada najsnažnije i dehidrira kožu. Poznato je da su hidratantne kreme uz kreme sa zaštitnim faktorom višim od 15 tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << leta nezaobilazne.

Sigurno niste znali da isto vredi i tokom zimskih meseci. Ako već nije, nanošenje hidratacije i kreme za sunčanje trebalo bi postati vaš dnevni ritual zimi.

Tokom zimskih meseci ozonski omotač je tanji, a to znači da upija više UV zraka čime se vaša izloženost tim zracima značajno povećava. Zato je i tokom zime važno nositi zaštitne kreme sa visokim faktorom.

Mnogi zimi imaju suvu kožu jer je u vazduhu manje vlage, a vetar je hladan i snažan. To iscrpljuje vlagu iz vaše kože i povećava mogućnost nastanka bora te ispucale kože i infekcije. Koristite kreme sa hidratacijom kako biste zadržali vlagu u koži.

Iako zima podrazumeva manje sunčeve svetlosti, još možete i oštetiti kožu suncem. Izlaganje UV zracima je tokom zime puno izraženije, a to podiže rizik od opekiotina i sunčevih pegica, a time raste i rizik od razvoja raka kože. Izlaganje UV zracima povezano je sa nastankom melanoma, najsmrtonosnijeg oblika raka kože. Taj ćete rizik smanjiti nanošenjem tankog sloja zaštitne kreme pre boravka na otvorenom.

Možda vam se čini da zaštitna uloge kreme na koži tokom leta traje kraće zbog znojenja, no taj problem je prisutan i zimi. Vetar i iznenadna kiša mogu istopiti slojeve kreme koju ste naneli ujutru, a nedostatak vlage u vazduhu dodatno pogoršava situaciju i koža vam postaje suva. To znači da i tokom zime kremu morate da nanosite više puta tokom boravka na otvorenom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.