KLJUČNI PARAMETRI! Evo kako da tumačiš NALAZ KRVNE slike, ovako ćeš znati koje su vrednosti dobre!

Izvor: SrbijaDanas.com, 10.Mar.2021, 19:21

KLJUČNI PARAMETRI! Evo kako da tumačiš NALAZ KRVNE slike, ovako ćeš znati koje su vrednosti dobre!

Ništa lakše!

Nalaz krvi je prvo od čega se počinje kada želimo da prekontrolišemo svoje zdravstveno stanje. Prvi korak je odlazak u laboratoriju, a zatim stižu rezultati, koje mnogi ne znaju da tumače.

Kako biste mogli da analizirate svoju krvnu sliku, potrebno je da znate koje su normalne brojke za osnovne parametre koji se kontrolišu kada je reč o krvnoj slici, a to su najpre leukociti, eritrociti i hemoglobin, ali i trombociti.

Što se tiče normalnih vrednosti, važno je upamtiti okvirne parametre. Referentne vrednosti svih parametara koje ulaze u sastav kompletne krvne slike zavise od uzrasta, pola i trudnoće.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.