KISELI KRASTAVČIĆI: Otkrivamo zbog čega bi STALNO trebalo da ih jedete!

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Sep.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KISELI KRASTAVČIĆI: Otkrivamo zbog čega bi STALNO trebalo da ih jedete!

Dobra vest za sve ljubitelje!

Gotovo da nema stana ili kuće u kojoj se ne krije barem jedna teglica kiselih krastavaca jer su mnogima jedna od najdražih zimnica.

Osim što su vrlo ukusni, kiseli krastavci su bogati izvor minerala, sadrže proteine, prehrambena vlakna i vitamine poput vitamina C, A, B-6 i B-12, što ih čini vrlo zdravom namirnicom.

Uz to, sadrže i veliku količinu vode i vrlo malo masnoće pa ih možemo jesti bez straha od gomilanja neželjenih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kilograma. U nastavku donosimo nekoliko odličnih razloga zašto ih treba jesti svaki dan:

Zbog svog bogatog sastava, kiseli krastavci imaju brojne pogodnosti za naše zdravlje. Tako su odlični za čuvanje jetre i za filtraciju toksina iz organizma. Takođe, štite želudac, sprečavaju nastajanje čireva, a odlični su i kod kontrole dijabetesa.

Kad je u pitanju probava, ova kisela namirnica ubrzava stvaranje dobrih bakterija koje su ključan deo naše zdrave probave, te štiti telo od slobodnih radikala, nestabilnih hemikalija koje oštećuju stanice u našem organizmu.

Jedno istraživanje pokazalo je kako kiseli krastavci mogu pomoći i našem mozgu, posebno kod onih ljudi koji pate od depresije ili anksioznosti. Razlog za to leži u fermentisanoj hrani koja podiže nivo serotonina, hormona zaduženog za sreću.

No, nisu samo krastavci dobri za zdravlje, nego i voda u kojoj se nalaze. Naime, voda od kiselih krastavaca može pomoći pri smirivanju i prolaženju bolnih grčeva u mišićima, pa čak i u prevenciji grčeva.

Ono što nije upitno jeste to da je voda od krastavaca zapravo slana voda, a iz natrijuma u soli dolaze sve dobre stvari za naše telo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.