“KAKO TO MISLITE OTAC NEPOZNAT” Roditelji iz šale uradili DNK test svom sinu (12): Kad su rezultati stigli OKRENUO IM SE CEO SVET

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2024, 08:15

“KAKO TO MISLITE OTAC NEPOZNAT” Roditelji iz šale uradili DNK test svom sinu (12): Kad su rezultati stigli OKRENUO IM SE CEO SVET

Nisu mogli da veruju šta im se dešava!

Jedan par doživeo je šok onda kada je iz dosade došao na ideju da svom 12-godišnjem sinu uradi DNK test. Sve je počelo kao šala koja se po njih neslavno završila. Dona i Vaner Džonson iz Jute u Americi, odlučili su iz zabave da kupe komplet za testiranje DNK za svog mlađeg sina. Međutim, mesec dana kasnije, kada su rezultati stigli, zažalili su zbog ovog postupka, jer im se tada ceo svet okrenuo naglavačke.

Njih dvoje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << su ubrzo saznali da njihov, tada 12-godišnji sin, koji je začet u klinici za vantelesnu oplodnju, nije Vanerovo biološko dete. Ispostavilo se da je došlo do ''zabune'' u klinici te da je Donina jajna ćelija oplođena spermom nepoznatog donora. "Kako mislite otac nepoznat?" U razgovoru s američkom televizijskom postajom ABC4, Vaner Džonson rekao je da mu nije bilo jasno što se dogodilo kad je čitao rezultate testa.

"Kad sam pogledao rezultate testa, video sam ime svoje žene pod imenom majke, a ispod oca pisalo je 'nepoznato' i pomislio sam 'kako to mislite, otac nepoznat, ja sam mu otac'" - izjavio je on. Vaner i njegova supruga Dona odlučili su se na IVF tretmane (veštačku oplodnju) 2007. godine, nakon što nisu mogli dete da dobiju prirodnim putem. Dona je rekla da je shvatila kako nešto nije u redu kad su rezultati pokazali da je njihov stariji sin polubrat mlađem.

Sve je postalo jasnije kada su zbog testa otkrili da je Donina jajna ćelija slučajno oplođena tuđom spermom tokom procesa veštačke oplodnje. "Shvatate da postoji mogućnost da se nešto tako dogodi, ali nikad vam ne padne na pamet da se to može dogoditi vama. Nakon otkrića bilo je puno raznih emocija koje smo morali zajedno da prođemo, ali ljubav prema našem sinu se nikad nije promenila" rekao je.

Sinu su rekli za to tek nakon godinu dana, kad su odlučili da potraže njegovog biološkog oca. Nakon što su uspešno pronašli donatora, Vaner mu se javio i otkrio istinu u svom, kako je rekao, "najluđem razgovoru u životu". Biološki otac Ispostavilo se da je dečakov biološki otac sa svojom partnerkom došao u kliniku isti dan kada i oni. Oba para su se odlučila da podnesu tužbu protiv klinike za vantelesnu oplodnju.

"To što mi prolazimo je neverovatno. Mislili smo da će zbog toga što sve prolazimo biti pristojniji i da će s više obzira komunicirati s nama, ali to uopšte nije tako", rekao je Vaner misleći na kliniku koja je napravila ovu neverovatnu grešku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.