KAFA, ŠEĆER, PIĆE! Evo koji se POKLONI nose na SLAVU, a šta se smatra NEPRISTOJNIM!

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Dec.2019, 15:47   (ažurirano 02.Apr.2020.)

KAFA, ŠEĆER, PIĆE! Evo koji se POKLONI nose na SLAVU, a šta se smatra NEPRISTOJNIM!

Ukoliko ste u dilemi!

Gost tradicionalno na slavu nosi kafu, šećer u kocki i alkoholno piće. Naravno, to može da se prilagodi današnjem vremenu ali bitno je da se ne preteruje, na slavu ne treba nositi poklone, posebno ne skupe.

Na slavu se ide u pristojnom odelu, bez ičega napadnog na sebi.

Ako vam je domaćin rekao u koje vreme da dođete, nastojte da budete tačni. Ako ne možete da dođete na vreme, obavezno se javite domaćinu i recite mu da vas >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne čeka jer on ima dužnost da posluži ostale goste i da polomi slavski kolač.

Kada dođete, čestitajte slavu sa "Srećna slava" i to redom domaćinu, domaćici i deci. Možete dodati još nešto ali se trudite da ne budete preopširni.

Pozdravite ostale goste, ako je manji skup rukujte se sa svakim posebno, ako je veći neka to može bude grupni pozdrav.

Budite veseli, duhoviti, držite se pozitivnih tema i koje čašice alkohola, ali kontrolisano. Nije u redu ni da pijete samo vodu celo veče jer to može da uvredi domaćina.

Ne započinjite teške teme o teoriji zavere, dnevnoj politici ili crnoj hronici.

Kada dođe vreme da idete, pozdravite ostatak gostiju, domaćinu i domaćici se zahvalite na gostoprimstvu. Na vratima možete kratko da popričate ali imajte na umu ostatak gostiju čeka.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.