KAFA NEMA EFEKAT: Ukoliko omiljeni napitak pijete u OVO VREME u toku jutra, NEĆE DELOVATI iz jednog razloga

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Dec.2021, 05:35

KAFA NEMA EFEKAT: Ukoliko omiljeni napitak pijete u OVO VREME u toku jutra, NEĆE DELOVATI iz jednog razloga

Pijte je ranije ili kasnije...

Kafa je omiljeni napitak mnogih i teško je pravilm ljubiteljima ovog napitka da zamisle početak dana bez ovog zadovoljstva. Međutim, kako bi efekat kafe bio što jači potrebno je da je pijete u određenom vremenskom periodu, jer ne deluje uvek isto.

Kafu slobodno možete prestati da pijete između osam i devet sati ujutro, jer se steroidni hormon oslobađa tek kasnije pa neće delovati u onoj količini u kolikoj biste hteli. Ukoliko >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ste od onih koji misle da im dan ne može započeti bez šolje kafe - grešite.

Beskorisno je piti kafu u to vreme zbog kortizola, steroidnog hormona, koji se oslobađa u našem telu u jutarnjim satima. Njegov najveći nivo se izlučuje upravo između osam i devet sati, a deluje tako što nam daje energiju i razbuđuje nas.

Naravno, to ne znači da vam kafa ne treba, već da vam se više isplati da je popijete u, recimo, deset ujutro, jer će biti efikasnije.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.