Još jedan neobičan način vaspitanja dece: Roditelji ne uče svoju decu da čitaju i pišu VIDEO

Izvor: B92, 16.Maj.2023, 15:17

Još jedan neobičan način vaspitanja dece: Roditelji ne uče svoju decu da čitaju i pišu VIDEO

Par iz Ujedinjenog Kraljevstva ima neobičnu metodu vaspitanja troje dece. Adel i Met Alen priznali su da decu ne uče da čitaju i pišu.

"Želimo da naša deca sama pokažu interesovanje za čitanje i pisanje. Ne teramo ih da slede nastavni plan i program, jer ne želimo da im iko govori šta da uče", kaže Adel za britanske medije.

Par veruje da bi deca trebalo da imaju sopstvenu kontrolu nad svojim životima i odlukama.

"Mi samo sledimo našu decu. Sin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sa 10 godina pokazao interesovanje za čitanje i pisanje. Uzeo je olovku i papir i sam je počep da uči", ispričala je.

Porodica svoju svakodnevicu deli na društvenim mrežama, te su često meta kritika javnosti. Iako njihov pristup roditeljstvu mnogi smatraju kontroverznim, par se ne brine da će njihova deca zaostajati za ostalim vršnjacima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.