Jesenja rutina – Šta treba promeniti u nezi kože?

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Okt.2019, 11:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jesenja rutina – Šta treba promeniti u nezi kože?

Koža reaguje na spoljašnje uslove.

Tokom jeseni i zime manjak vlage u vazduhu i grejanje u zatvorenom prostoru dodatno isušuju kožu, pa se javljaju problemi poput perutanja, iritacije, crvenila i osipa kože.

Kako biste izbegli sve ove promene, posebno ako već imate suvlji tip kože, potrebno je da već sada svoju rutinu izmenite i u nju uvedete sledeće korake.

Kreme na bazi vode, lagane teksture savršen su izbor tokom leta, međutim, tokom hladnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << periode one neće uraditi gotovo ništa za našu kožu. Tokom jeseni pravo je vreme za kremu nešto gušće strukture, bogatu ceramidima, esencijalnim masnim kiselinama, koje se prirodno nalaze u koži, ali ih treba obnavljati tokom hladnijih meseci.

Sve što je neophodno koži lica, neophodno je i koži tela, kako bi očuvala svoju prirodnu elastičnost i kako bi ostala zdrava i meka na dodir. Tokom hladnijih dana koža je dodatno isušena, pa je potrebno pojačati nivo hidratacije. Dakle, veoma je važno da losion, ili mleko za telo nanosite jednom dnevno i to odmah nakon tuširanja, kako bi koža što bolje upila proizvod.

Agresivne sastojke poput retinoida i glikolne kiseline poželjno je izbegavati tokom hladnijih dana, kada je koža osetljivija nego inače. Kada je o pilingu reč, jesen i zima su periodi kada bi trebalo da se okrenete nešto blažim formulama za eksfoliaciju.

Nije floskula da lepota dolazi iz nutra i da je i našem organizmu potrebna dodatna nega, zarad lepe spoljašnjosti. Ne bi bilo loše da svoje telo okrepite određenim suplementima poput vitamina D i C, koji će pored zdravstvenog stanja organizma, uticati i na kvalitet i lepotu naše kože.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.