Jedna kaščica JAČA KRVNU SLIKU - Melem koji podiže ENERGIJU, ova biljka je glavni sastojak, a ima je u svakom dvorištu

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Jul.2023, 14:29

Jedna kaščica JAČA KRVNU SLIKU - Melem koji podiže ENERGIJU, ova biljka je glavni sastojak, a ima je u svakom dvorištu

Brzo ćete primetiti poboljšanje!

Kopriva je jedna od moćnijih bilajka u narodnoj medicni, a najpoznatije njeno dejstvo jeste u boprbi protiv anemije. Pored gvožđa, ostali minerali koje kopriva sadrži su: kalcijum, magnezijum, fosfor i silicijum.

Najbogatija je vitaminom C, a sadrži i vitamin A, B2, B5 i K. U izuzetan sastav koprive ulaze i tanini, karoten, lecitin i brojne aminokiseline, belančevine i ugljeni hidrati. Osim što je blagotvorna za zdravlje, kopriva >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se često koristi i u službi lepote, pa tako postoje razni receptui sa koprivom za brži rast kose.

Kopriva poseduje antibakerijska, antivirusna, protivupalna, diuretička svojstva, smanjuje bol, pa ne čudi zašto je oduvek zauzimala posebno mesto u biljnoj apoteci naših baka. Pored lepote i zdravlja, kopriva može da bude i izuzetno ukusna u salati, pitama, čorbama, kao čaj i sok.

Donosimo vam recept za starinski prirodni lek sa korpivom koji se smatra eliskirom za jačanje krvi, pravilno funkcionisanje bubrega, pomaže kod kašlja, astme i alergija, a koristi se i kao pomoćno sredstvo kod anemije.

Sastojci:

Priprema:

Vrhove koprive dobro operite, a limun isecite na kolutove. U posudi pomešajte vodu, koprivu i limun. Ostavite smesu da odstoji 24 sata. Nakon toga dodajte med i prokuvajte do vrenja. Ohladite, procedite, sipajte u tegle i ostavite da odstoji na hladnom. Uzimajte kašičicu dnevno sa malo vode. Sirup možete čuvati u fižideru do 6 meseci.

Napomena: Pre upotrebe prirodnih lekova konsultujte se sa lekarom.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.