Jedeš 5 puta dnevno, a za MESEC DANA i do 10kg MANJE - OVA DIJETA je niskokalorična i visokonutritivna

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jun.2023, 04:42

Jedeš 5 puta dnevno, a za MESEC DANA i do 10kg MANJE - OVA DIJETA je niskokalorična i visokonutritivna

Uz sve mere predostrožnosti i pridržavanje pravila, rezultati su više nego dobri.

Brazilska dijeta je niskokalorična, ali visokonutritivna. Autori ove dijete preporučuju unos zdravih i neprocesuiranih namirnica, te pametnu ishranu i kontrolisanje porcija.

Takođe, princip brazilske dijete je da omogući brz gubitak kilograma kroz period od mesec dana.

Brazilska dijeta

Brazilska kuhinja je nastala kombinacijom tradicije i relativno novih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << jela europske i američke recepture.

Brazil obiluje svežim voćem i povrćem, te ima dugu ribarsku istoriju. Ova dijeta kombinuje upravo to, svežu i neprocesuiranu hranu, te kvalitetne sveže namirnice.

Glavni principi brazilske dijete su:

Kod brazilske dijete je važno razumno kontrolisanje porcija. Proteini i ugljeni hidrati koje stavite na tanjir ne bi trebali da budu veći od zatvorenog dlana jedne ruke. Izvan toga se ne broje prilozi poput voća i povrća. Trebali biste da jedete tri glavna obroka u danu, a između da uključite dve užine.

Verovatno ćete u toku dana osetiti glad, ali razmotrite jeste li stvarno gladni. Ako ste jeli u poslednjih sat ili dva, verovatno se ne radi o pravoj gladi. Ako vam je pao šećer u krvi, pojedite šaku orašastih plodova ili voćku. Ako niste jeli više od 4 sata, verovatno se radi o pravoj gladi.

Uz ove osnovne principe, preporučuje se lagano dnevno vežbanje u trajanju od 30 minuta. To može da uključuje:

Jelovnik

Najjednostavnija brazilska dijeta se sastoji od sedmodnevnog programa koji možete da sprovodite 3 – 4 nedelje. Preporučeni plan možete da modifikujete zavisno od toga šta volite, ali se pridržavajte osnovnih principa.

Za vegetarijanski oblik brazilske dijete možete meso i ribu da zamenite sojom ili seitanom. Ipak, dijete su posebno izračunate i izbalansirane prema potrebnim dnevnim unosima raznih namirnica koje su nam potrebne.

Za sada, dijetalni planovi brazilske dijete postoje u mesnoj verziji, a ako želite vegetarijansku verziju posavetujte se sa specijalistom nutricionistom. Takav stručnjak može potvrditi da unosite pravilnu i potrebnu količinu svih hranjivih sastojaka.

Ponedeljak

Utorak

Sreda

Četvrtak

Petak

Subota

Nedelja

Iz ovog dijetalnog plana je vidljivo da se u brazilskoj dijeti nalazi puno svežeg voća i povrća. To su osnovne namirnice koje kroz period pridržavanja dijete pružaju dovoljno vitamina i nutrijenata.

Rezultati

Na početku režim ishrane može biti nov i težak, ali nemojte da odustanete. Najpametniji potez bi bila kontrola kod lekara pre započinjanja dijete, posebno štitne žlezde i nivoa šećera u krvi. Uz novu prehranu, za dobre rezultate trebate i vežbati, ali lagano.

Možete izgubiti do 10 kg u mesec dana, a to naravno zavisi od vaših želja i mogućnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.