JESEN MIRIŠE NA PUNJENE PAPRIKE: Baka deli recept koji se prenosio SA KOLENA NA KOLENO za ovaj SRPSKI SPECIJALITET - SAVRŠEN JE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Okt.2023, 07:56

JESEN MIRIŠE NA PUNJENE PAPRIKE: Baka deli recept koji se prenosio SA KOLENA NA KOLENO za ovaj SRPSKI SPECIJALITET - SAVRŠEN JE!

Dom nije dok dok ne zamiriše na crni luk i papriku!

Jesen miriše na punjene paprike... U većini domova najčeša zvezda je upravo ona.

Ovo jelo nas vraća u detinjstvo i vreme kada su nam bake pripremale ovaj specijalitet. Nije ni čudo što se punjene paprike smatraju jednim od omiljenih tradicionalnih srpskih jela. 

Baka Jela deli dragoceni recept dvoje mame.

Potrebno je:

Priprema:

Iseckati >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << na kockice slaninu, pa kad se proprži na ulju dodati crni luk i šargarepu izrendanu i pržiti da omekne. Dodati mleveno meso i pržiti ga da se lepo usitni. Dodati ml papriku, ml. biber, zatim suve začine, so po ukusu, seckan beli luk, peršun i 1 lonče od 100 gr opranog pirinča. Skloniti sa vatre, pa ubaciti dva jaja i sve izjednačiti.

Paprike oprati, izvaditi seme, pa puniti nadevom, ali ne sasvim do kraja, i zatvarati kriškama paradajza. Naliti vodom i kuvati oko sat vremena. Pred kraj u tiganj sipati malo ulja i dodati kašiku brašna. Pržiti da dobije krem boju, sipati paradajz u zapršku i preliti preko paprika. Stavitu da se još malo prokrčka, pa dodati so i 1 kašičicu sećera. Kuvati još 2-3 minuta i paprika je kuvana. Služiti uz krompir pire.

Uživajte u vrhunskom ukusu!

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.