JEDNA OD NAJLEPŠIH NIJANSI KOSE: Donosimo vam SAVETE kako da postignete i održite BAKARNU BOJU KOSE

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Maj.2021, 16:54

JEDNA OD NAJLEPŠIH NIJANSI KOSE: Donosimo vam SAVETE kako da postignete i održite BAKARNU BOJU KOSE

Evo šta treba da znate ukoliko se odlučite baš za ovu boju, koja je postala apsolutni trend broj jedan u bojenju kose 2021. godine.

Neki frizeri ovu boju zovu "zlatno bakarna", neki je zovu "vibrant strawberry red" - a mi je nazivamo najlešom nijansom kose koju viđamo na crvenim tepisima i koja nas mami u opasne riđe vode.

Evo šta treba da znate ukoliko se odlučite baš za ovu boju, koja je postala apsolutni trend broj jedan u bojenju kose 2021. godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Obavezno ponesite sa sobom fotografiju - ili još bolje dve fotografije: jednu sa bojom kakvom želite i drugu kao ilustraciju boje koju nikako ne želite. Uglavnom kada klijent izađe nezadovoljan iz salona, to je rezultat nesporazuma sa frizerom.

A post shared by 𝐀𝐍𝐍𝐀 𝒢𝒶𝓈𝒸𝒽 (@annagaschmua)

Koliko je ova boja teška za održavanje?

Ova boja zahteva malo više pažnje i teža je za održavanje u odnosu na farbano plavu kosu. Kada izbeljujete kosu, iz nje uklanjate molekule boje. Kada se farbate u riđe, molekuli boje imaju tendenciju da se ispiru, te je zato potrebno više održavanja.

Kako izgleda proces bojenja tamno smeđe kose u bakarnu?

Kako bi se ova boja postigla na tamnijoj podlozi, neophodno je izbeljivanje i posvetljivanje koje bi moglo da isuši kosu, posebno ako je već farbana. Ukoliko je neophodno, bolje je proces podeliti na faze, kako bi kosa bila što manje oštećena.

A post shared by Jessica Chastain (@jessicachastain)

Kako izgleda proces prelaska iz plave u riđu boju?

Plavušama je lakše jer nema uklanjanja tamnog pigmenta - zavisno od nijanse boje, ponekad će biti dovoljno i samo da se kosa tonira.

Na šta treba obratiti pažnju posle farbanja?

Posle farbanja bitno je koristiti šampon i balzam namenjen za farbanu kosu - idealno bi bilo da su proizvodi specijalno namenjeni kosi farbanoj u riđe. Bitno je i da se kosa ne pere vrelom vodom, kao i da se pere malo ređe nego obično. Za tamnokose ofarbane u ovu boju, održavanje podrazumeva farbanje izrastka, kao i toniranje kose ukoliko se boja ispire. Plavušama ofarbanim u bakarnu biće dovoljno farbanje izrastka. U svakom slučaju, pripremite se na malo češće posete frizerskom salonu.

A post shared by Katelyn Adair (@thekatelynadair)

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.