Iznenadićete se koliko često srećni parovi vode ljubav

Izvor: B92, 08.Jul.2023, 20:21

Iznenadićete se koliko često srećni parovi vode ljubav

Ako mislite da su parovi koji ne skidaju ruke jedni s drugih srećniji od vas i vašeg partnera, velike su šanse da niste u pravu.

Istraživanje je otkrilo koliko često je potrebno da voditi ljubav da biste imali najzdraviju vezu ili brak.

Na uzorku koji obuhvata više od 30 hiljada osoba, tokom gotovo 40 godina, sprovodilo se detaljno istraživanje o seksualnim navikama čiji su rezultati objavljivani u stručnom američkom časopisu Social Psychological and Personality >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Science.

Tema istraživanja bila je i intimnost između partnera, odnosno koliko je seksualni odnos povezan s njihovom srećom, zadovoljstvom i vezom.

Istraživanje je pokazalo kako su parovi koji vode ljubav jednom nedljno puno srećniji i zadovoljniji od onih koji to čine češće ili pak onih koji se zabavljaju ispod prekrivača dva puta mesečno ili ređe.

Zadovoljstvo u vezi upoređeno je i s bogatstvom, odnosno prilivom novca u porodici. Pokazalo se kako više novaca u kući uzrokuje bolje raspoloženje i sreću, ali ipak manje od zadovoljstva koje donosi redovni seks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.