Iz prodaje se povlači KANCEROGENI PUDER za bebe, farmaceutski gigant pred BANKROTOM

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Apr.2023, 19:52

Iz prodaje se povlači KANCEROGENI PUDER za bebe, farmaceutski gigant pred BANKROTOM

Puder navodno sadrži supstancu koja izaziva opaku bolest.

Kako mediji prenose, američki farmaceutski gigant Džonson i Džonson (J&J) izdvojio je 8,9 milijardi dolara u procesu optužnice u kojoj se kompanija tereti da je na tržište plasirala puder za bebe na bazi talka koji u sebi sadrži supstancu koja izaziva rak.

Tužioci tvrde da korišćenje legendarnog pudera na bazi talka izaziva rak reproduktivnih organa, a iz kompanije još uvek demantuju tvrdnje >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ovog tipa. Iz ove gigantske kompanije su takođe navode da je korišćenje njihovog proizovda u potpunosti bezbedno i da ono ne izaziva rak.

Tužioci su u optužnici naveli da se u puderu na bazi talka nalazi supstanca azbest koja, kako kažu, izaziva rak.

Kako optužba obuhvata period od 25 godina, predstavnici kompanije su dužni da isplate pozamašan iznos tužiocu koji ih tereti za prodavanje proizvoda koji u svom sastavu sadrži azbest. Kako mediji prenose, kompanija je pred bankrtom, a moguć je i stečaj.

Podsećamo, kompanija Džonson i Džonson je pre par godina zabranila globalnu proizvodnju i prodaju pudera na bazi talka, a sastav ovog proizvoda zamenila za onaj na bazi kukuruznog skroba.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.