Istraživanje pokazalo da muškarci sa braon očima ulivaju najviše poverenja

Izvor: NaDlanu.com, 16.Jan.2013, 01:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istraživanje pokazalo da muškarci sa braon očima ulivaju najviše poverenja

Nedavno sprovedeno istraživanje krajnje je poražavajuće za plavooke osobe: većina ispitanika je izabrala osobe sa braon očima kao one koje ulivaju poverenje. Posebno su se "istakli" muškarci sa braon očima.

Za potrebe istraživanja naučnici su fotografisali 40 muškaraca i 40 žena, starih oko 20 godina, koji imaju ili braon ili plave oči. Te su fotografije su pokazali grupi volontera oba pola koji su na osnovu toga procenjivali koliko im poverenja ulivaju osobe na fotografijama.Rezultati >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << istraživanja bili su krajne poražavajući za plavooke osobe, jer su osobe sa braon očima dobile znatno više glasova. Ono što je posebno interesantno, volonteri su rekli da im najviše poverenja ulivaju muškarci sa braon očima.Međutim, kada su istim tim osobama oči retuširane da bi im boja bila promenjena iz braon u plavu, rezultati su bili nešto drugačiji. Volonterima su pokazane takve, izmenjene fotografije, a oni su opet izabrali muškarce jakih crta lica, iako su ovog puta imali plave oči. Naučnici su zaključili da je ipak više reč o efektku koji daje muška fizionomija tj. jaka brada, jači nos i guste obrve koje obično prate braon oči.

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.