Istraživanje konačno pokazalo – evo koliko puta bi trebalo da imate seks da biste bili srećni

Izvor: B92, 21.Jul.2023, 19:41

Istraživanje konačno pokazalo – evo koliko puta bi trebalo da imate seks da biste bili srećni

U javnoj anketi koju su sproveli naučnici sa univerziteta u Čikagu, oko 660 ljudi, koji su u braku, podelilo je detalje iz svog sekusalnog života.

Naime, podaci su pokazali da parovi, koji jednom nedeljno imaju odnose, su najsrećniji. Ako se seks dogodi ređe, zadovoljstvo u vezi je manje. Takođe, količina sreće u vezi neće drastično skočiti ukoliko imate seksualne odnose češće od gore navedenog broja.

Pokazalo se i da svaki četvrti bračni par vodi ljubav >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << jednom nedeljno, dok samo 5 odsto njih vodi ljubav četiri ili više puta nedeljno, istaknula je doktorka koja je vodila istraživanje - dr Šamira Hovard, te dodala da sama učestalost odnosa zapravo i nije pokazatelj seksualnog zadovoljstva.

Isti zaključak stoji i u studiji koja je 2015. objavljena u časopisu Social Psychological and Personality Science. Ova studija je pokazala da su parovi najsrećniji kad imaju seksualne odnose, otprilike, jednom nedeljno. Ovo su još neki od pokazatelja iz navedene studije:

Zanimljivo je da studije sprovedene među ljudima iznad 50, te iznad 70 i 80 godina pokazuju da učestalost seksualne aktivnosti s godinama pada. Međutim, još uvek je značajan procenat ljudi koji su seksualno aktivni i u zreloj dobi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.