Istine i zablude o Outlet radnjama

Izvor: S media, 25.Maj.2011, 10:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Istine i zablude o Outlet radnjama

Outlet radnje su mesta gde bi trebalo da kupite zastarelu kolekciju po sniženim cenama. Ali nije tačno da ćete u svakoj takvoj radnji da uštedite brdo novca.

Outlet ne znači nužno "na rasprodaji". U nekim radnjama ćete pronaći samo jedan raf sa nekoliko majica i čarapa po jeftinijoj ceni. Što se ne isplati.

Nije tačno da se u Outlet prodavnicama prodaju samo restlovi iz običnih radnji tog brenda. Zapravo, neki "Outleti" su zamaskirane >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << normalne radnje sa sasvim normalnim cenama, ili imaju 10-20 procenata regularne kolekcije po normalnoj ceni. Zato pažljivo zagledajte etiketu.

Pravi outleti nemaju rasprodaje kao obična maloprodajna prodavnica. Dobra strana je to što je cena na etiketi pristupačnija nego obično. Loša strana: nikada nećete moći da se pohvalite prijateljicama o svom fantastičnom ulovu za male pare.

Morate da znate šta tražite. Kupovina u outlet-ima čini se kao da ste zakoračili u riznicu i sve vam se čini kao da vam je potrebno i da je odlična ušteda. Međutim, takvo razmišljanje obično izvuče više novca iz buđelara nego što ste planirali.

Zašto ludujemo zbog rasprodaja i popusta

Odlazak u kupovinu produžava život

Žene najčešće kupuju cipele

Pazite na cene. Nemojte da se lako zavarate: to što ste u outletu ne znači da je roba povoljna. Možda je haljina za koju ste se zakačili vredela toliko prošle godine kada je bila hit sezone, a ne sada. Prođite nekoliko običnih radnji, pa tek onda krenite da rovarite u radnjama sa odećom od prošle sezone, da biste se navikli na to koliko šta zaista košta. Uvek zapitajte sebe da li biste platiti toliko za nju u normalnoj prodavnici.

Budite strpljivi. Potraga za komadom odeće koji je odličan i ima odličnu cenu je težak i mukotrpan posao. Pri tom prodavci odmažu tako što čestoznaju da potrpaju jeftinije i prošlogodišnje komade po ćoškovima po savetu menadžera, koji znaju da kupci imaju običaj da se zalete u ono što im je najočitije u radnji.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.