Ispovest jedne balerine: Surovo je, ali morate da budete mršavi

Izvor: B92, 08.Okt.2014, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ispovest jedne balerine: "Surovo je, ali morate da budete mršavi"

Bivša solistkinja Njujorškog baleta Ketrin Morgan koja je iznenada morala da napusti karijeru zbog bolesti otvoreno je pričala o tome koliko je teško biti balerina.

Ketrin je imala samo sedamnaest godina kada je postala članica prestižnog "Njujork Siti Baleta“, ali je već sa dvadeset i tri godine morala da napusti pozorište.

Naime, Ketrin je dobila dijagnozu nedovoljno aktivne štitne žlezde zbog koje se ova balerina ugojila čak 18 kilograma i izgubila dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kose.

"Morate da budete mršavi, morate da izgledate dobro, morate da ulazite u kostime i to je otprilike to. To je jednostavno deo tog posla“, započinje priču Ketrin.

Ketrin, koja je došla na sam vrh karijere jer je postala solistkinja, odlučila je da napusti balet nakon dve godine od kako su joj dijagnostifikovali bolest.

Zbog štitne žlezde više nije mogla da izdrži sve što se zahtevalo od nje kao balerine.

"Sećam se da su mi govorili ’Gojiš se, gojiš se, gojiš se’, a ja sam im odgovarala da znam, ali zapravo nisam znala koji je uzrok bio“, kaže Ketrin.

Tada je osetila da joj je sa tim viškom kilograma bilo dosta teže da igra.

"Teže vas podižu partneri, kostimi vas stežu, sve je teže, nego kada ste mršavi“.

Bivša balerina sada kaže kako je baletska industrija ista kao i modna, te da je svaki kilogram striktno nepoželjan.

"Gledate se u ogledalo svakog dana. Imate osećaj kao da ste u ronilačkom odelu po ceo dan. Ipak nikada nisam imala problem sa ishranom, ali jako je teško da ne jedete, a toliko se fizički angažujete“, rekla je ona.

Dvadesetpetogodišnja Ketrin se sada oseća dobro i nalazi su joj uredni. Iako vodi svoj blog i kanal na Jutjubu, Ketrin nije odustala od svoje karijere.

"Prvi korak je da se vratim u formu, a nakon toga da se prijavim za audiciju.“

Ipak, ona neće moći da se vrati u Njujorkški balet. Moraće da potraži druge opcije jer kompanija nije mogla da joj ponudi ugovor.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

ISPOVEST JEDNE BALERINE: Surovo je, ali morate da budete mršavi

Izvor: Kurir, 08.Okt.2014

Ketrin je imala samo sedamnaest godina kada je postala članica prestižnog "Njujork Siti Baleta“, ali je već sa dvadeset i tri godine morala da napusti pozorište zbog bolesti..Bivša solistkinja Njujorškog baleta Ketrin Morgan koja je iznenada morala da napusti karijeru zbog bolesti otvoreno je...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.