Imate PSA? O ovim stvarima morate dobro razmisliti pre nego što dozvolite da spava sa vama

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Okt.2019, 18:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Imate PSA? O ovim stvarima morate dobro razmisliti pre nego što dozvolite da spava sa vama

Kako mu zabraniti kad vas pogleda onim pogledom?

Nažalost, nema pravog odgovora na pitanje da li će pas deliti krevet sa vama - a odluka da li ćete deliti krevet sa svojim najboljim prijateljem, odnosno kućnim ljubimcem vaša je stvar.

Međutim, pre nego što odlučite da pas spava sa vama u krevetu, morate imati na umu ova tri faktora:

U pogledu zdravlja najbolje će vam pomoći savet veterinara. Treba imati na umu da pas ne sme biti pokriven, kako krpelji, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << buve i druge štetočine koje se brzo razmnožavaju ne bi prodrle u dušek i uzrokovale ozbiljne zdravstvene probleme.

U slučaju da bolujete od alergija i astme, dobro bi bilo da se posavetujete sa lekarom, šta vam je činiti.

Još jedan faktor o kojem bi trebalo da razmislite jeste seks. Ni ovde ne postoji pogrešan odgovor. Naime, da bi pas ostao u sobi kada počne predigra, par bi trebalo da se oseća dovoljno opušteno zbog njegovog prisustva.

Neki teraju pse iz spavaće sobe ili im daju neku igračku kako bi mu skrenuli pažnju.

Zanimljivo je da mnogi psi reaguju različito na intimni čin. Neki se pokunje i sami napuste sobu, a drugi se sakriju. A postoje i oni koji žele da razvdoje par u strasti. Reakcija zavisi od temperamenta i vaspitanja psa.

Nauka kaže da psi ne razumeju čin seksa već to vide kao prostu razmenu energije među ljudima. Stoga je vrlo verovatno da će pas reagovati na sličan način i u nekoj drugoj situaciji kada svu pažnju ne poklanjamo isključivo njemu.

Takođe, odluka da li ćete spavati sa svojim psom zavisi i od njegove veličine. Posebno ako uzmemo u obzir da životinje imaju naviku da zauzimaju sve više mesta tokom sna.

Međutim, ako i vama prisustvo psa u krevetu pruža osećaj sigurnosti, u pravu ste - naučno je dokazano da nas spavanje sa psom čini punim pozitivne energije, pa onda jednostavno nabavite veći krevet.

Tek nakon što sve ove faktore uzmete u obzir, možete hladne glave doneti odluku.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.