Imaš BUBULJICE i ČELO ti se MASTI?  EVO šta ti koža PORUČUJE!

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Okt.2020, 18:41

Imaš BUBULJICE i ČELO ti se MASTI? EVO šta ti koža PORUČUJE!

Koža nam služi kao zaštita, ali i šalje znakove o našem zdravlju i navikama.

Detaljan pogled na vašu kožu može da otkrije nekoliko važnih stvari o zdravlju i stanju organizma. Kao najveći organ tela (i najizloženiji!), koža nam služi kao zaštita, ali i šalje znakove o našem zdravlju i navikama.

Otkrivamo vam na koja četiri stanja kože morate da obratite pažnju i kako da ih tretirati.

Ako vam je čelo masnije nego inače, to znači da previše >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << čistite kožu. Da, postoji i takvo stanje. Naime, kod većine ljudi čišćenje lica češće od jedanput dnevno može da prouzrokuje štetu na koži, zbog čega će ona proizvesti još više ulja i masti.

Ako dobijate bubuljice oko usana, to znači da previše dirate lice prljavim rukama. Celi donji dio lica jako je podložan bakterijskim infekcijama. Razmislite o ovome kada sledeći put naslonite bradu na dlanove, a pre nekoliko minuta ste na primer dirali novčanice.

Ako su vam obrazi veoma grubi, vrlo verovatno ste bili izloženi baš zagađenom vazduhu. Prljavi, gradski vazduh može da prouzrokuje promene na koži, posebno na obrazima i oko njih. Svakako zaštitite lice od uticaja smoga: svakog jutra nanesite serum ispod kreme sa zaštitnim faktorom i obavezno uveče dobro očistite lice.

Ako vam je koža suva ispod očiju, ne pijete dovoljno vode. Dehidratacija je razlog zašto vaša koža oko očiju postaje ekstremno suha, zategnuta i gruba. Srećom, rešenje je jako jednostavno i logično: odmah posegnite za čašom vode! Osam časa vode dnevno i odmah ćete osetiti razliku.

Postavljanjem komentara potvrđujete da ste saglasni sa našim uslovima korišćenja i politikom privatnosti.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.