IZ UGLA PROFESIONALCA - Psiholog otkriva KAKO treba da razgovaramo sa detetom nakon tragičnih događaja

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Maj.2023, 11:40

IZ UGLA PROFESIONALCA - Psiholog otkriva KAKO treba da razgovaramo sa detetom nakon tragičnih događaja

Šta zapravo znači – razgovarajte sa detetom?

Strašan događaj koji je potresao celu Srbiju jedan je od nemilih povoda da se svaki roditelj zamisli – kako komunicira s detetom, šta mu nudi kao sopstveni model ponašanja koje dete, prirodno, imitira, koliku težinu imaju roditeljske reči, a koliku ćutanje.

Razgovarati s detetom je uputstvo koje se sada najčešće čuje. Znači da kada ste s detetom ne gledate u ono što kuvate, imejl poštu, internet, nastavljate >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << priču sa drugaricom, ne kupujete u radnji, ne pričate kako vam je danas bilo baš teško, ne raspravljate se s partnerom ili komšijom, ne svađate se s televizorom, za stolom ne zurite netremice u društvene mreže, zajednički obrok ne postaje zajedničko, a pojedinačno gledanje u telefon ili pravljenje selfija, ne…

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.