ISKRVARILA NA SMRT! Žena otišla na operaciju SMANJENJA ŽELUCA, zbog ovoga se sve završilo KOBNO, nije se probudila

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Avg.2023, 19:07

ISKRVARILA NA SMRT! Žena otišla na operaciju SMANJENJA ŽELUCA, zbog ovoga se sve završilo KOBNO, nije se probudila

Veoma rizičan zahvat sa tragičnim krajem!

Instruktorka vožnje i majka dvoje dece Dženet Sevidž preminula je u Turskoj tokom operacije smanjenja želuca.

Tokom operacije je došlo do pucanja arterije i Dženet se nakon operacije nije probudila. Iskrvarila je na smrt 6. avgusta u 6 i 45 ujutru.

Na saslušanju u Velsu, odakle je Džent, identifikova je suprug Endru.

Ustanovljeno je da je uzrok smrti krvarenje nakon pucanja abdominalne aorte. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com <<

Cene operacije na koju je Dženet išla kreću se između 2 hiljade i 4 hiljade funti. Ovde je uključen i boravak u hotelu u Turskoj.

Javnost u Britaniji i ranije je upozorena na rizik od ovakvih operacija, ali to nije urodilo plodom.

Abdominalna (trbušna) aorta je glavni krvni sud u stomačnoj duplji koji se nastavlja na grudnu aortu koja je glavni krvni sud u grudnom koša, a koji se na kraju deli na dva krvna suda (ilijačne arterije) koji idu u oba donja ekstremiteta. Abdominalna aorta je sklona širenju u svom završnom delu kada od normalnog prečnika (do 2cm) može da se proširi na preko 6cm. Ovo proširenje aorte u trbušnom delu naziva se aneurizma trbušne aorte.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.