ISHRANA ZA pripadanike 0 KRVNE GRUPE: Ove namirnice su poželjne u svakodnevnoj ishrani za jak imunitet i zdravlje

Izvor: SrbijaDanas.com, 11.Mar.2024, 18:34

ISHRANA ZA pripadanike 0 KRVNE GRUPE: Ove namirnice su poželjne u svakodnevnoj ishrani za jak imunitet i zdravlje

Postoji grupa namirnica koje treba da izbegavaju kao i one koje su poželjne.

Nulta krvna grupa spada u najstariju grupu. Karakteristično je da ljudi sa ovo krvnom grupom imaju prekomerno aktivan imuni sistem i dosta kiseline u želucu. To im pomaže da efikasno utroše većinu hranljivih sastojaka iz mesa, na čemu je i potrebno da se bazira njihova ishrana.

Postoje po tri kategorije za svaku krvnu grupu pa tako i za nultu na šta treba obratiti pažnju:
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Grupe namir nica koje odgovaraju pripadnicima 0 krvne grupe.

Voće

Povrće

Meso

Orašasti plodovi

Žitarica

Dakle da bi ostali što zdraviji, trebalo bi da jelovnik baziraju na mesu i ribi, ali da unose što manje slanine, šunke i suhomesnatih proizvoda. Takođe, njihovom organizmu prijaju mleko i manje masni mlečni proizvodi, koje bi trebalo da konzumiraju svaki dan, a jaja jednom nedeljno. Povrće bi trebalo da jedu uz svaki obrok, sirovo ili kuvano. Sve im prija, osim kupusa, sočiva, karfiola, kukuruza, plavog patlidžana, pečuraka, maslina i crvenog krompira.

Što se tiče voća, za "nulte" su najkorisnije sveže i suve smokve, šljive, ananas i trešnje, a ne preporučuju se kupine, dinje, pomorandže, jagode, kokos. Ne prijaju im ni kukuruzne pahuljice i kaše, griz, hleb od celog zrna, kikiriki, pistaći, mak. Od začina je izuzetno koristan peršun, kari, rogač, dok bi trebalo da izbegavaju cimet, biber, vanilu, sve vrste sirćeta (i turšiju), kečap, majonez. Od čajeva im prija nana, lipa i peršun. Da bi bili zdravi i dugovečni, trebalo bi da isključe kafu, crne čajeve, nikotin i sva gazirana pića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.