INSPIRATIVNI SAVETI za SAMCE u doba KORONE

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Okt.2020, 13:03

INSPIRATIVNI SAVETI za SAMCE u doba KORONE

Kroz ovu strašnu zdravstvenu krizu ne bi trebalo da prolazimo sami.

Mimo ovih subjektivnih osećaja, postoje pretpostavke da su samci i objektivno najviše na udaru korone. Bilo bi ipak malo lepše kad bi zimske bašte bar imale sto za soliste.

U moru loših vesti i dobrih saveta u vezi s koronom izdvojio se onaj da kroz ovu strašnu zdravstvenu krizu ne bi trebalo da prolazimo sami.

Peter Hotez, dekan Nacionalne škole za tropsku medicinu na Medicinskom fakultetu >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Bejlor, s obzirom na rast broja obolelih upozorio je Amerikance da bi sledećih četiri, pet meseci mogli da budu najteži period pandemije, tokom kojeg će se mnogi osećati napušteno.

“Potrudite se da tokom tog vremena niste sami”, poručio je on.

Ovaj inspirativan savet za samce u novoj realnosti je, na žalost, prilično komplikovan zahvat.

Recept za sreću

Korona brojke rastu u Evropi, pa i kod nas, a od zdravstvenih mera i eventualne reprize zatvaranja najviše strahuju oni koji su pre pandemije izabrali solo život kao recept za sreću. Mimo ovih subjektivnih osećaja, postoje pretpostavke da su samci i objektivno najviše na udaru korone.

Kod nas je proletos, kad su radile bašte kafea i restorana, sve izgledalo kao nekad – čak i samcima. U međuvremenu, promenile su se slike krajolika i korona brojke. Prijateljima ne zameramo lagano distanciranje, u želji da zaštite najdraže, ali možemo da se žalimo što su kod nas retke zimske bašte u kojima je druženje sasvim bezbedno.

Kafe s grejanjem i ćebencetom za kolena je sasvim ugodno mesto za sastanke, ali traganje za njim i čekanje slobodnog stola nekada duže traje od užitka. S druge strane, večera u restoranu trenutno mnogima izgleda kao nemoguća misija.

Privilegovan trenutak

Izlazak na večeru ima značaj društvenog događaja, pa su samci u restoranima i pre korone uglavnom bili manjina. Iako je deljenje obroka za neke svetinja, nova situacija nameće drugačija pravila i u tom svetlu solo večera bi mogla da se pretvori u privilegovan trenutak.

Uz manji unos kalorija jer, setimo se, u društvu se “bolje” jede. Osim toga, možemo dobro da se zabavljamo, zamišljajući da smo intrigantni i pomalo misteriozni, ali samo dok ne postane jasno da je – sto za jednu/og!

Taj “fenomen” kod nas uglavnom ne postoji, a kada zauzmemo onaj za četvoro, bez prijatelja koje očekujemo, između aperitiva i predjela rizikujemo da nam serviraju hladan ton.

Na stranu to što nam po ulasku u restoran više od menija misli okupiraju razne ideje o tome kako da odemo do toleta i operemo ruke, a da ne izgubimo sto ili, možda još gore, stvari koje smo ostavili na njemu.

Samački život ne isključuje partnerske veze, ali u doba korone nova romantična iskustva su gotovo nemoguća. I kako bi uopšte to izgledalo? Prvi sastanak u parku – bezbedno je, uz detaljan uvid u vremensku prognozu i mobilijar koji omogućava distancu od dva metra.

Prvi sastanak u zimskoj bašti – čarobno je, ako mesto nije zauzeo neki drugi par. A šta dalje? Stvarno je komplikovano, ali Peter Hotez je verovatno s razlogom rekao – potrudite se da ne budete sami.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.