IMATE NESANICU? 3 načina koja možete da primenite kako biste zaspali

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Mar.2024, 08:13

IMATE NESANICU? 3 načina koja možete da primenite kako biste zaspali

Ko je bar jednu noć proveo budan zna da nema nežnije, ali ni mučnije tiranije od nesanice. Istraživanja pokazuju da oko 10% Ijudi pati od hronične nesanice, a čak 40% žena i 30% muškaraca ima bar povremeno probleme sa spavanjem.
Za početak, nesanica je poremećaj sna i obično je prati dnevna pospanost, slaba energija, razdražljivost i depresivno raspoloženje.
Fokusiranje na stvari koje izazivaju stres može povećati kortizol (hormon stresa) ili krvni pritisak. U suštini, kada ležite i razmišljate o stresnim mislima, onda svoje telo stavljate u stanje pripravnosti i nemoguće je da se smirite.
Međutim, postoje načini koji vam mogu pomoći da se nosite sa tim.
...

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.