IDETE NA BABINE? Kada planirate posetu novorođenčetu, obratite pažnju na ova pravila

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2022, 17:29

IDETE NA BABINE? Kada planirate posetu novorođenčetu, obratite pažnju na ova pravila

Budite korisni, a ne teret

Rođenje deteta predstavlja najveću radost u životu svakog čoveka.

Tom događaju vesele se, kako roditelji i najbliža rodbina, tako i prijatelji. Upravo zbog toga svi sa nestrpljenjem čekaju da upoznaju novog člana porodice. Videti bebu i držati je u naručju osećaj je koji ne može da se poredi ni sa jednim.

Međutim, treba biti obazriv kada idete prvi putu u posetu bebi, takozvane „babine“. Kako biste bili sigurni da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ste sve ispoštovali kako treba i kako bi ta poseta prošla u najboljem redu, ovo je nekoliko pravila kojih treba da se pridržavate i zapamtite da su u tom momentu najbitniji beba i majka, a ne vi.

Uvek pitajte majku kada joj odgovara da dođete. Majke su kada dobiju dete često ranjive, nezadovoljne svojim izgledom, neorganizovane, možda im smeta što im je kuća u haosu i slično. Tako da ukoliko žele da im bude lepo što ste im u gostima, gledajte da ispoštujete vreme koje njima odgovara, a vi svoje obaveze prilagodite taj dan.

Ovog puta nemojte da se ponašate kao gost, gledajte da pomognete, priskočite ako nešto treba, možda možete da se ponudite i da operete sudove ili vi skuvate kafu, sve zavisi koliko ste bliski.

Naravno, nije na odmet ni da vi donesete nešto za klopu, mada obično porodica želi da ugosti drage ljude koji im dolaze, pa to ne treba da vas opterećuje mnogo.

Majke novorođenčeta zabrinute su zbog moguće zaraze. Novorođenče nema jak imunitet pa čak i mala infekcija može napraviti problem. Zbog toga u posetu bebi nemojte ići ako ste bolesni ili ste bili u blizini bolesnih ljudi. Nemojte dovoditi decu čak i ako nisu bolesna. Operite ruke kad stignete i nikako ne ljubite dete.

Suzdržite se suvišnih komentara oko izgleda  majke i kuće, pa čak i ako je u šali, i za kraj ono najbitnije, nemojte zasesti.

Iako su posete novorođenčetu zabavne, trebate otići na vreme jer majka mora da odspava, bude s bebom ili odgleda svoju omiljenu seriju. Pobrinite se da joj pružite tu priliku, a vremena za druženja će biti još mnogo, kada beba malo poraste.

Naravno, ne zaboravite da ponesete i poklon, ali verujemo da vam je to prva stvar na koju ste pomislili kada ste odlučili da idete u posetu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.