IDEALNO ZA SVA 3 OBROKA! Preukusna PITA od POVRĆA pravi se za tili čas, a deca je obožavaju

Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Avg.2023, 07:59

IDEALNO ZA SVA 3 OBROKA! Preukusna PITA od POVRĆA pravi se za tili čas, a deca je obožavaju

Jelo koje je zdravo, a izuzetno ukusno

Danas vam donosimo recept za preukusno, a prezdravo jelo koje može poslužiti i kao doručak, ručak, a i večera. U pitanju je svojevrsna pita od povrća, vrlo zanimljivo jelo koje deca obožavaju.

Potrebno je: 

Priprema:

Krompir i šargarepu izrendati, pa staviti u vodu da odstoji, a nakon toga iscediti. Dodati papriku seckanu na kockice i seckan peršun. Dodati mleveni biber, malo suvog začina, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prašak za pecivo i seckan beli luk. Dodati papriku jednu i drugu i umućena jaja. Sve dobro izjednačiti.

U tiganj sipati malo ulja, pa kad se ugreje sipati pola smese, a odozgo rasporediti narendani kackavalj po sredini. Pokriti sa ostatko smese krompira. Malo pritisnuti rešetkastom kašikom. Pokriti poklopcem i prziti 10 minuta na tihoj vatri. Sa većim poklopcem ili daskom okrenuti drugu stranu i peći još deset minuta i naš slatki zalogaj je gotov. Služiti toplo.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.