Heroine koje pobeđuju rak: Dobro smo jer smo iznutra dobro (VIDEO)

Izvor: B92, 08.Mar.2021, 19:54

Heroine koje pobeđuju rak: Dobro smo jer smo iznutra dobro (VIDEO)

"Osećamo se dobro zato što smo iznutra dobro", složne su Ana Dornik, koja se od prošle godine bori sa karcinomom dojke, i Tatjana Popović, kojoj je sa 18 godina dijagnostifikovan rak bubrega.

Obe ove hrabre žene bile su juče gošće "Jutra" i pokazale svim gledateljkama koji se bore sa najtežim bolestima da je sve moguće pobediti.

- Završila sam četvrti ciklus hemioterapija, one jesu blaže ali su intenzivnije, još sam u borbi i na pola puta. Ali,i dalje imam >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snage i energije da se izborim i pretočim snagu i u Udruženju “Žena za ženu", kao podršku svim ženama, gde ćemo moći da razmenjujemo iskustva I slušamo programe eminentnih doktora. Osećam se dobro idemo dalje - rekla je Ana Dornik naglašavajući kao važnu stvar - da se oseća dobro jer je iznutra dobro.

Tatjana Popović imala je drugačiji pristup lečenju, ali se slaže sa Anom da je suština u unutrašnjoj snazi.

- Sa hemioterapijom sam prestala posle 5. dana a trebalo je da idem šest meseci. Okrenula sam se makrobiotskoj ishrani, sada sam licencirani "lajf kouč" i trudim se da pomognem svima kojima mogu. Mislim da je sve u glavi, toj unutrašnjoj snazi. Taj put nije lak, onaj ko nije prošao kroz to iskustvo ne zna. Oduševljena sam Aninom energijom, to je pravi put da se suoči sa ovom bolešću. Važno je imati podršku. Meni su pomogle puno majka, dve sestre, kad god bih pala energetski, podizale su me i bodrile - naglasila je Tatjana.

I Ana i Tatjana imaju sličnu poruku za sve:"Pronađite vremena za sebe, odbacite pitanja, očekivanja, poređenja sa drugima. Fokusirajte se na svoju unutrašnjost, naučite da kažete ne, stavite svoje emocije i sebe kao prioritet. Okružite se pozitivnim ljudima i dobrom energijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.