Haos na mrežama, fijasko na pomolu: Ženske modele kupaćeg kostima reklamiraju muškarci

Izvor: B92, 18.Maj.2023, 15:01

Haos na mrežama, fijasko na pomolu: Ženske modele kupaćeg kostima reklamiraju muškarci

Modni brend "Adidas" izazvao je lavinu komentara, a pre svega kritika, kada su angažovali muške modele da predstave najnoviju kolekciju kupaćih kostima za žene.

Kolekciju potpisuje južnoafrički dizajner Rič Mnisi, a kako su rekli iz predstavništva brenda, ovim dizajnom kupaćih kostima slave mesec "Ponosa", kao i verovanje da ljubav može da ujedini sve.

Ipak, kompanija je, prema pisanjima "Dejli mejla" pretrpela mnogobrojne optužbe, a jedna od njih je da "Adidas" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokušava "da izbriše žene".

Komentari nezadovoljnih ljudi "osvanuli" su i na Tviteru, te su mnogi ovaj potez svetskog brenda označili kao nepotrebnim i ponižavajućim za žene.

"Dovoljno sam stara da zapamtim da su žene nekad bile modeli za ženske kupaće kostime, a ne muškarci", "Biznisi su da profitiraju, a ne da se bave politikom. Ovo nema smisla. Ko im govori da rade ovo", samo su neki komenatri koje prenosi britanski tabloid.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.