Haljina joj je bila nepristojna: Mlada izbacila najbolju drugaricu deverušu sa venčanja

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 07:40

"Haljina joj je bila nepristojna": Mlada izbacila najbolju drugaricu deverušu sa venčanja

Kaže da je sve zamolila da se obuku pristojno zbog svoje šire porodice koja je stroga i tradicionalna.

Žena koja se nedavno udala kaže da je izbacila jednu od svojih deveruša s venčanja nakon što se pojavila u "vrlo uskoj, haljini koja je puno toga otkrivala", što nije bilo u skladu s njeninim željama. 27-godišnja mladam koja je odrasla s "vrlo strogim i tradicionalnim" rođacima, tražila je od svojih deveruša da nose bilo koji stil haljine u kojem se osećaju prijatno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samo da je boje breskve i skroman, kako ne bi uvredili njenu širu porodicu, piše Mirror.

Iako priznaje da se ona i njeni roditelji ne slažu uvek s mišljenjima svoje porodice o nekim stvarima i stavovima, nova mlada obično ćuti kako bi održala mir i ostala puna poštovanja prema starijima. Za jednu od njenih deveruša, Avu, kažu da je "vrlo strastvena feministkinja", a mlada je otpre znala da se ona neće složiti s nekim stavovima njene obitelji.

Njeni strahovi su nestali kad ju je Ava, koju poznaje još s fakulteta, uverila da neće ništa reći i da je tu samo kao prijateljica koja će joj pružiti podršku. Nažalost, sve je ipak pošlo po drugačije na venčanju, nakon što je Ava ušla obučena u nešto za što je znala da će uvrediti mladinu familiju.

Obraćajući se Redditu, mlada je napisala: "Ava je rekla da će svoju haljinu šiti po narudžbi i nikada mi nije pokazala sliku jer je bila u izradi. Na venčanje je došla u vrlo uskoj haljini boje breskve koja je puno toga otkrivala. Moja svekrva je rekla da će se ona pozabaviti s tim i izbacila ju je. Ava je rekla da je haljina njen način izražavanja. Više ne razgovara sa mnom, ali zaista ne mislim da sam pogrešila."

Zatim je pojasnila da je nazvala Avinu haljinu otkrivajućom jer je bila uska mini haljina bez rukava. "I sama nosim usku odeću sličnu onoj koju je nosila ona, ali mislim da to nije prikladno za venčanje, pogotovo jer sam na svom venčanju zbog svoje šire porodice tražila da nosimo skromnu odeću", nastavila je.

Mišljenja o svađi bila su podeljena. Dok su neki smatrali da je Ava trebalo da izabere bolji trenutak da se "izrazi", drugi su istaknuli da je mlada trebalo unaped da odredi određeni stil odevanja.

Jedan korisnik Reddita savetovao je: "Zamolila si je da nešto ne učini, ona je to ipak učinila i napravila malu sporednu predstavu na dan koji bi trebao biti posvećen tebi i tvom novom mužu. Razumem da se možda ne slaže s tvojom religioznom proširenom porodicom. Shvatam da svoju modu smatra svojim načinom 'izražavanja', ali za to postoji vreme i mesto, a to nije bilo jedno od njih. Ako nije mogla poštovati vaše želje i vaše upute za događaj, nije uopšte trebalo da dolazi. A da vam je stvarno bila prijateljica, shvatila bi sve te stvari."

Zauzevši drugačiji stav, drugi je komentirsao: "Dala si deverušama pravila oko stila haljine, nisi ju zamolila da ju opiše ili pošalje slike, a kladim se da nisi ni platila za to. I od nje očekuješ da sledi tradiciju s kojom se ti ne slažeš, tvoji se roditelji ne slažu, a tvoj partner i njegova porodica se takođe ne slažu."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.