Izvor: SrbijaDanas.com, 16.Maj.2023, 12:50

HORMONI NISU PROBLEM! Greške koje žene prave, dovode do POVEĆANJA kilograma u menopauzi

Hormoni nisu krivi – menopauza i povećanje telesne težine

Postoji rašireno uverenje da hormoni imaju veliku odgovornost za sve loše što se dešava u telu. Najčešće pacijentkinje misle da imaju hormonski poremećaj kada su iscrpljene, kada se goje, kada su depresivne.

Hormoni jesu odgovorni za veliki broj procesa u telu, ali ne u onolikoj meri koliko im se pripisuje.

Hormoni mogu biti u manjku ili višku, i jedino kada su njihove koncentracije van >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << granica – postoji hormonski poremećaj. To je ponekad najteže objasniti. Iako hormoni pokazuju normalne vrednosti, pacijentkinje su ubeđene da im sve tegobe potiču od hormona. Takođe, hormonske promene u klimaksu nisu poremećaj već očekivane fiziološke promene vezane za taj period. Pacijentkinje u menopauzi često traže da urade analizu polnih hormona i razočaraju se kad im kažem da nema potrebe i da nam taj podatak ništa ne znači, jer sve žene u klimaksu imaju slične vrednosti hormona.

Ceo tekst pročitajte na tosamja.media

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.