Gušio je JASTUKOM DO SMRTI - Poznatu JUTJUBERKU UBIO OTAC na spavanju

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Feb.2023, 22:27

Gušio je JASTUKOM DO SMRTI - Poznatu JUTJUBERKU UBIO OTAC na spavanju

Tragedija koja je pogodila javnost i izazvala brojne reakcije!

Jutjub zvezdu Tibu Al Ali ubio je njeno otac Iračanin u takozvanom "ubistvu iz časti" nakon što je odlučila da napusti zemlju i započne život u Turskoj.

Nesrećna devojka pobegla je iz države 2017. godine, kada se preselila u Tursku gde je upoznala verenika iz Sirije za kojeg je planirala da se uda.

Tibu se vratila u rodnu državu kako bi pratila fudbalsku utakmicu, međutim članovi njene >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << porodice su je kidnapovali i ubili.

Snimci razgovora Al Alijeve sa ocem ukazuju na to da je bio izuzetno nezadovoljan njenom odlukom da živi sama u Turskoj.

Prema izvorima bliskim porodici devojka je navodno bila drogirana i dok je spavala otac je ugušio jastukom do smrti. Njegovo obrazloženje čitave situacije je da je morao da "opere" sramotu i njenu odluku da živi sama i neudata u inostranstvu.

Tibu je 2017. godine sa članovima porodice otputovala u Tursku, ali je odbila da se sa njima vrati nazad.

Njena smrt podelila je javnost u Iraku.

- Žene u našem društvu su taoci zastarelih običaja zbog nepostojanja adekvatnih pravnih sredstava koji bi mogli sankcionisati ovakvu vrstu nasilja u porodici - napisao je političar Ala Talabani na Tviteru

- Sve dok iračke vlasti ne usvoje snažne zakone za zaštitu devojčica i žena neizbežno je da ćemo biti svedoci užasnih ubistava - izjavila je uticajna političarka Aja Majzub.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.