Grickajte zdravo: Napravite hrskav čips od kelja

Izvor: B92, 13.Apr.2021, 15:13

Grickajte zdravo: Napravite hrskav čips od kelja

Tvrde delove kelja koje ste isekli s listova ne morate baciti - možete ih iskoristiti kao dodatak supama i čorbama, ali i napraviti čips.

Čips od kelja je sjajnog ukusa i najbolje ga je odmah pojesti jer stajanjem gubi hrskavost. Kelj je bogat vitaminima, mineralima, vlaknima... i daleko je bolji izbor od prženih krompirića. Iako mnogi ljudi ne mogu da zamisle da grickaju listove kelja kao poslasticu, čips od ovog povrća je zapravo vrlo ukusan i hrskav.

Čips >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kelja nije komplikovano napraviti. Najpre od glavice odvojte listove pa sa njih uklonite tvrde delove stabljike jer bi tokom pripreme postali jako tvrdi i nimalo poželjni za jelo. Svaki list narežite na nekoliko komada, ali imajte na umu da će se tokom pečenja u rerni listovi smanjiti pa neka ti komadi budu nešto veći.

Pre stavljanja u rernu pobrinite se da su listovi skroz suvi. Rasporedite listove po plehu, ali nemojte ih staviti previše kako bi imali priliku da se ispeku ravnomerno.

.

Sastojci:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.