
Izvor: B92, 13.Apr.2021, 15:13
Grickajte zdravo: Napravite hrskav čips od kelja
Tvrde delove kelja koje ste isekli s listova ne morate baciti - možete ih iskoristiti kao dodatak supama i čorbama, ali i napraviti čips.
Čips od kelja je sjajnog ukusa i najbolje ga je odmah pojesti jer stajanjem gubi hrskavost. Kelj je bogat vitaminima, mineralima, vlaknima... i daleko je bolji izbor od prženih krompirića. Iako mnogi ljudi ne mogu da zamisle da grickaju listove kelja kao poslasticu, čips od ovog povrća je zapravo vrlo ukusan i hrskav.
Čips >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od kelja nije komplikovano napraviti. Najpre od glavice odvojte listove pa sa njih uklonite tvrde delove stabljike jer bi tokom pripreme postali jako tvrdi i nimalo poželjni za jelo. Svaki list narežite na nekoliko komada, ali imajte na umu da će se tokom pečenja u rerni listovi smanjiti pa neka ti komadi budu nešto veći.
Pre stavljanja u rernu pobrinite se da su listovi skroz suvi. Rasporedite listove po plehu, ali nemojte ih staviti previše kako bi imali priliku da se ispeku ravnomerno.
.
Sastojci: