Greške koje PRAVIŠ U STARTU - Jutarnja rutina koja utiče na to da ceo dan nemaš dovoljno energije

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Apr.2023, 17:25

Greške koje PRAVIŠ U STARTU - Jutarnja rutina koja utiče na to da ceo dan nemaš dovoljno energije

Obratite pažnju, biće vam mnogo lakše!

Kažu da je za produktivan dan najbitnije da se naspavate dobro.

Kada ste odmorni i naspavani, sve vam je lakše jer imate mnogo više energije. Međutim, da li je san dovoljan da budete u punoj formi?

Postoji još nekoliko načina da svoje jutro učinite produktivnijim. Ukoliko ove rituale uvedete u svoju rutinu, a one loše navike izbacite, sigurno je da ćete imati više snage za sve.

1. Nakon buđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << prvo uzimate telefon

Ovo je jedan od glavnih krivaca, zašto iz kreveta ne ustajete barem 20-ak minuta nakon buđenja i samim tim odlažete svoju produktivnost za kasnije.

2. Obično praktikujete večernju kupku

Uživate u tuširanju pred spavanje, ne znajući da jutarnje tuširanje drastično poboljšava vašu produktivnost. Prohladna voda će vas ujutru razbuditi i uz to će vas osloboditi nagomilanog stresa i otkloniće tragove umora.

3. Nemate naviku jutarnjeg razgibavanja

Jutarnja fizička aktivnnost obezbediće vam potrebnu količinu pozitivne energije, uz koju ćete ceo dan biti produktivni. Vežbanje podstiče lučenje endorfina (hormona sreće) u vašem telu. Uz to, na ovaj način ćete pustiti više kiseonika u svoje srce i pluća, što će vam obezbediti dodatnu energiju. Dovoljno je samo 10 minuta jutarnje aktivnosti, kako biste svoj dan učinili produktivnijim.

4. Ne izlazite napolje, dugo nakon buđenja

Mnoga istraživanja pokazuju, da ljudi koji u svom organizmu imaju manju količinu vitamina D, obično pate od hroničnog umora. Ovaj vitamin, najvećim delom stvara se, kada je naše telo izloženo sunčevoj svetlosti, zato se preporučuje, da posebo u jutarnjim časovima, što više vremena provedemo napolju. Kada se količina vitamina D u telu reguliše, vaša energija raste i postajete produktivniji i poletni.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.