Gotove su bukvalno za 15 MINUTA: Najlepše i najhrskavije LEPINJICE BEZ KVASCA, oduševiće svakog ljubitelja peciva

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Jun.2023, 08:09

Gotove su bukvalno za 15 MINUTA: Najlepše i najhrskavije LEPINJICE BEZ KVASCA, oduševiće svakog ljubitelja peciva

Prave se samo od brašna I ulja, bez mlečnih proizvoda!

Zbog velikog broja obaveza, većina današnjih domaćica nema previše vremena za pripremu obroka. Zbog toga su brzi recepti omiljeni, posebno kad je reč o pecivima koja svi ukućani vole.

Mešenje testa uglavnom zahteva umešnost u kuhinji, a čekanje da testo naraste mnogo vremena i strpljenja. Ali, postoje i brže varijante koje su jednako ukusne kao i peciva sa kvascem.Zato >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << vam danas donosimo brze lepinje bez kvasca koje će svaki doručak učiniti posebnim.

Potrebno je:

Priprema:

U vanglicu sipati vodu, dodati ulje, šećer i so, brašno pomešano sa praškom za pecivo i sve dobro izmesiti u glatko testo. Dobijeno testo podeliti u 5-6 malih loptica koje ćete pokriti i pustiti da odstoje 10 minuta. Nakon toga svaku razviti uz pomoć brašna i oklagije. Razviti tanko u veličinu tiganja,  pa pržiti u dubokom ulju.

Preporučujemo vam da ih nakon prženja vadite na salvetu, kako bi se upila masnoća. Možete ih služite uz tople ili hladne priloge po želji.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.