Gordana je pravila jelo koje su Nemanjići obožavali, i to u najvećem šouu na TV Prva FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 22.Dec.2023, 14:13

Gordana je pravila jelo koje su Nemanjići obožavali, i to u najvećem šouu na TV Prva FOTO/VIDEO

Počeo je najveći kulinarsko-takmičarski šou-program "MasterChef Srbija" na televiziji Prva, a učesnica Gordana je spremila specijalitet koji su Nemanjići obožavali.

Reč je o svinjskom fileu u sosu od šumskog voća, a kao prilog poslužila je pirinač.

Takmičarka u nastavku opisuje detaljan postupak.

"Svinjski file, očišćen od masnoće i žilica, posolim i pospem belim lukom u prahu. Premažem maslinovim uljem i ostavim oko 20 minuta da odstoji", >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kaže ona.

Nakon toga, kaže ona, pirinač bi trebalo obariti u bujonu, uz dodatak malo graška. Kada se skuva, oblikovati ga u kuglu ili kupu.

"Dok se pirinač bari, seckam pečurke koje su mi potrebne za sos", kaže učesnica Gordana, te dodaje:

"Na vrućem tiganju pržim file na maslinovom ulju oko 5 minuta. Gotov file prebacim na ovalni tanjir i prekrijem folijom da malo odleži. Seckane pečurke stavljam u tiganj da se dinstaju. Kad ispari sav sok od pečurki, dodajem crveno vino, a potom šumsko voće (ribizle, borovnice, kupine, maline). Kratko prodinstati, dodati med i na kraju malo gustina da poveže sastojke i da gustinu sosu".

"Na tanjir serviram kupu od pirinča, po sredini file isečen na parčiće i prelijem pripremljenim sosom."

Celu emisiju možete pogledati u nastavku teksta.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.