Gojite se u predelu STOMAKA? Uzrok ne mora da bude hrana, već nešto mnogo ozbiljnije

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2020, 20:02

Gojite se u predelu STOMAKA? Uzrok ne mora da bude hrana, već nešto mnogo ozbiljnije

Ovo je jedan od najčešćih uzroka...

Ako uvek kada dobijete na težini prvo primetite salo na stomaku, a kada smršate i dalje ne možete da imate ravan stomak, koliko god se trudili, treba da znate da možda nije problem u ishrani i vežbanju.

Istraživanje Univerziteta Jejl je pokazalo da je uzrok nakupljanja masnoća baš na ovom mestu najčešće stres.

- Veća izloženost stresu povećava aktivnost hormona kortizola, a salo na abdomenu ima više receptora >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << za kortizol nego bilo koje druge masnoće na telu - kaže profesorka Elisa Epel.

Rezultati su pokazali da je drugi najčešći uzrok nakupljanja sala na stomaku neravnoteža crevnih bakterija, prenosi 24sata.hr.

Ono što je dobra vest je da za skidanje masnoća na stomaku ne treba da vežbate prenaporno, jer će intenzivne vežbe pojačati proizvodnju kortizola. Umerena fizička aktivnost poput dugih šetnji, joge i pilatesa pomaže u topljenju sala na stomaku i smanjivanju stresa.

Izbegavajte beli hleb, testeninu, slatkiše, citrusno voće i alkohol, zato što ove namirnice nadimaju i hrane crevne bakterije.

Namirnice bogate proteinima poput piletine, ribe, zelenog povrća, i povrća bogatog vlaknima poput krompira, maslina i cvekle usporavaju apsorpciju šećera kroz creva i stimulišu probavni sistem.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.