Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Apr.2023, 07:06

Glavni je POMAGAČ Marašu i Baći - Evo ko je glumac koji nosi nadimak "Kapućino" u seriji "Južni vetar"

Zamišljeno je prvenstveno da se njegov lik zove drugačije!

Svi koji prate seriju "Južni vetar", znaju za Kapućina, koji glumi Maraševog i Baćinog saradnika, a reč je o glumcu Aleksandru Gligoriću koji je definitivno jedno od zapaženijih lica u seriji.

Jedan od vernih pratilaca i saradnika Maraša i Baće se pojavljuje u brojnim scenama.

Gligorić kojeg pamtimo i iz drugih domaćih serije, pozant je publici po ulogama opasnih momaka, a on sam kaže >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da je to možda i zbog njegove fizionomije, ali i da je u karijeri imao razne uloge i da mu nije problem i da glumi dobre momke.

Aleksandar Gligorić rođen je 1973. godine u Loznici. Po povratku iz vojske, 1994. godine, seli se u Beograd, gde upisuje akademiju.

- Svaku ulogu treba razumeti, razumeti lik. Kapućino, on izgleda onako jednostavan, mehaničar, nema tu neke velike priče, ali zapravo je drugačije. Jako je komplikovano ući u lik. Svaki od tih likova, bilo šta da rade, svi imaju više dimenzija, svi imaju svoje škole, ljubavi, sećanja, roditelje, genetiku i životne traume i sve to kada se pomeša, dobiješ lik. Glumci često kroz sebe i svoj mehanizam provlače te strukure karaktera. Slično kao i advokatura, šta god da dobiješ, kakvog god klijenta, ti moraš da ga razumeš, bez obzira koliko je on tebi stran, ubija i slično  - rekao je jednom prilikom Gligorić za lik koji igra.

 - Gluma je jako težak poziv, ili ide ili ne ide, a kada ne ide, patiš, trudiš se i ideš dalje, biće bolje. Pa evo recimo sada bardove naše kada pogledam u starim filmovima, gde su tek počinjali, pa ne znaju šta rade, to je katastrofa. Glumci vrlo često nešto i ne mogu da razumeju, ali reditelj je tu da te usmeri, dovljno  je dve tri reči da ti kaže i ti već znaš kako to da odigraš - rekao je Gligorić za Loznica Info.

Jednom prilikom Gligorić je ispričao kako je nastao nadimak Kapućino koji ima u "Južnom vetru".

- Ja sam bio rekreativac po prvom scenariju, pa je njemu (Bikoviću) teško da izgovori zbog njegove dikcije, onda je molio Avramovića da prekrstimo. Ja sam imao ono u ustima i Avramović me gleda i kaže: "Pa ne znam, Kapućino!" - ispričao je Gligorić u emisiji Ognjena Amidžića.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.