GUST SEKRET, NEPRIJATAN MIRIS: Evo kako se pravilno ČISTI VAGINA, izbegnite GREŠKE koje žene prave

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Sep.2021, 16:06

GUST SEKRET, NEPRIJATAN MIRIS: Evo kako se pravilno ČISTI VAGINA, izbegnite GREŠKE koje žene prave

Higijena ove regije, zapravo se veoma lako sprovodi. .

Ukoliko ste se pitale kada je vagina čista i ne morate da brinete o vaginalnim infekcijama, dajemo vam par saveta kako da je očistite bez korišćenja agresivnih sapuna, kako biste bili sigurni da je dole sve u redu.

Žene dosta pažnje posvećuju svom izgledu, zdravlju kose, noktiju i kozmetici, ali ovaj regija vrlo često je zanemarena i potrebno je takođe da joj se posvetite.

Ne ribajte vaginu, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << ne ispirajte, irigator je zabranjen

Ukoliko imate običaj da tuširate vaginu ili da uperite na nju mlaz tople vode, znajte da ovo nije dobra opcija jer ovako spirate i dobre bakterije koje su potrebne. Isto ovo važi i za ispiranje sa irigatotorom i korišćenje smesa koje se rastvaraju u vodi, a koriste se za ispiranje. To dovodi do gubljenja prirodne vlažnosti.

Vagina ima svoj vlastiti eko sistem koji tako reći sam održava higijenu.

Izbegavajte jake sapune

U suštini možete da kupite sapun koji je namenjen isključivo za negu intimne regije, ali ukoliko to nije slučaj trudite se da koristite kupke i sapune sa što manje mirisa jer oni neće stvarati iritacije.

Suština je u tome da je vagina fiziološki napravljena tako da vodi računa sama o sebi, tako da nemaj potrebe da vi previše intervenišete.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.