GREŠKE KOJE SVI PRAVE: Zbog OVOGA vam se TALOŽI SALO na STOMAKU, radite ovo svakodnevno, ne znate da je ŠTETNO

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Feb.2022, 11:28

GREŠKE KOJE SVI PRAVE: Zbog OVOGA vam se TALOŽI SALO na STOMAKU, radite ovo svakodnevno, ne znate da je ŠTETNO

Obratite pažnju na detalje!

Neke žene imaju veliki  problem da skinu salo sa stomaka u toku dijete. Ovde se naslage najlakše lepe, a izuzetno sporo skidaju, što je vrlo često posledica svakodnevnih navika za koje niste ni znali da sabotiraju proces mrštavljenja.

Spavajte!

Nedovoljno sati sna je prvi problem koji usporava proces. Svi oni koji spavaju pet sati ili čak i manje dobijaju salo na stomaku dvaput brže od onih koji u snu provedu bar osam sati. >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Naravno, teško da mnogi od nas mogu da odvoje toliko, ali potrudite se da spavate bar šest sati u proseku svake noći.

Bezalkoholna pića takođe su kalorična!

Drugi uzrok taloženja masnih naslaga na stomaku su bezalkoholna pića. Ako ste prešli na "dijetalne" varijante u nadi da su one zdravije, varate se u pogledu njihovog uticaja na liniju. Naime, istraživanja pokazuju da i kod ispitanika koji piju "dijet kole" raste obim struka, a ovaj efekat objašnjavaju delovanjem dodatka aspartama koji diže nivo glukoze.

Hidrirajte se!

Treći uzrok je premala količina vode koju dnevno popijete. Jedno nemačko istraživanje je pokazalo da ispitanici koji su pili šest čaša hladne vode dnevno i to pre obroka, mršave brže od onih koji ovo nisu praktikovali.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.