GOCA LAZAREVIĆ U SEDMOJ DECENIJI NIKAD VITALNIJA: 16 sati NE JEDE NIŠTA, na ishrani je PO UZORU NA NOLETA

Izvor: SrbijaDanas.com, 26.Maj.2022, 09:23

GOCA LAZAREVIĆ U SEDMOJ DECENIJI NIKAD VITALNIJA: 16 sati NE JEDE NIŠTA, na ishrani je PO UZORU NA NOLETA

Gordana Goca Lazarević (66) za „Zdrav život“ otkriva da za sada nije imala većih zdravstvenih problema, sem hipertenzije koja je u njenom slučaju nasledna.

Pevačica Gordana Goca Lazarević je neko ko je uvek brinuo o svom izgledu - a to se ni sada, u sedmoj deceniji, nije promenilo. Za njenu vitku liniju nije zaslužna samo genetika već i način ishrane i stil života kom je odlučila da se okrene.

- Ne, nisam imala nekakvih većih problema sa zdravljem. Malo >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << hipertenzija, ali su mi rekli da je to naslednog karaktera i zbog načina života – započinje razgovor pevačica koja ističe da se posledice noćnog života u njenom slučaju osete.

"Jako loše je uticao neredovan život na mene. Kada je reč o ishrani - jedenje kasno noću, obično tek kada se završi nastup a onda još treba da vozim u zoru, umorna. Posledica tog višedecenijskog noćnog rada su nesanice, pa nikada nisam imala čvrst i dobar san. Nekoliko dana u nedelji sam redovno išla na spavanje u zoru, ostajala budna od napetosti i umora. Budem nervozna i umorna posle nastupa, a nakon toga treba u pola četiri ujutru da se fotografišem sa fanovima iako u tom trenutku nisam reprezentativna. Sva se tresem od decibela koji su stizali sa zvučnika, a to nije nimalo zdravo, dođem kod kuće i tresem se u krevetu. Često se dešavalo da me i uhvati promaja, pa i reumatični bolovi", govori Goca za "Zdrav život".

A post shared by Gordana Goca Lazarevic (@gocalazarevic_official)

"Nikada nisam pušila i konzumirala piće, jer sam stalno na nastupe morala samu sebe da vozim. Dosta pešačim i, kad pijem kafu, volim da sedim napolju, volim prirodu i ona me regeneriše. Decenijama redovno pešačim, pored moje kuće se nalazi i park. Klonim se dima, kada god ne budem u zatvorenim prostorima to je za mene super", izjavljuje Lazarevićeva koja je sada kada ima više vremena za sebe i manje posla, način života oblikovala baš onako kako je želela.

- Više vodim računa o tome šta unosim u organizam, zbog toga što se manje trošim i metabolizam se promenio. Primetila sam kod sebe obline, nekada sam bila violina, sada sam viola. Ne dozvoljavam sebi da se ugojim, malo mi se dogodilo da se ubucim i opustila sam se za vreme korona virusa. Više vremena provodimo kod kuće, manje kretanja i samim tim više jela. Uvela sam u svoj režim ishrane autofagiju, jer sam čula da to odlično radi. Osam sati možete da jedete kako želite, šesnaest sati ništa, samo čaj i voda – kaže pevačica koja je za kraj imala poruku za sve čitaoce „Zdravog života“.

- Nema goreg rada od nerada, a ako već ne radimo onda treba i manje da jedemo. Izgovori su čudo, kad god imate vremena mislite na sebe. Kad god čovek misli na sebe i voli sebe, on uvek nađe da se posveti sebi.,  zaključuje Gordana Lazarević.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.